ATP Finals: Η τελευταία παράσταση της σεζόν (vid)

Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι οι δύο φιναλίστ του τελικού των τελικών του φετινού Tour (18:00 GR), με τους δύο παίκτες να κοντράρονται για 4η φορά φέτος, αλλά και 2η μετά από 5 ημέρες και τη νίκη του Ρώσου στη φάση των ομίλων.

Ο Νο2 του κόσμου έχει κάνει ένα εκπληκτικό ντεμαράζ, όσον αφορά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, καθώς από την τελευταία του ήττα απέναντι στον Γερμανό στο ίδιο τουρνουά (2019) έχει “τρέξει” ένα σερί 5-0 και πλέον προηγείται με 6-5.

Φέτος κατάφερε να επικρατήσει τόσο στο ATP Cup,

στον ημιτελικό της Ρωσίας κόντρα στη Γερμανία, ενώ πριν από μερικές ημέρες επικράτησε και στο ημιτελικό στο Παρίσι, αλλά και στο Τορίνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

Είναι πολλά τα κίνητρα…

Μπορεί ο Μεντβέντεφ να ξεκίνησε στα ATP Finals με ρεκόρ 0-3, ωστόσο από εκεί και πέρα μετράει ένα σερί 9-0 και πλέον στοχεύει να κάνει το back to back στους τίτλους κάτι που θα γίνει πρώτη φορά μετά από την κυριαρχία του Νόβακ Τζόκοβιτς το διάστημα 2012-2015. 

Από την άλλη ο Ζβέρεφ έχει ένα μοναδικό ρεκόρ 31-4 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μετά και θέλει να κατακτήσει τον 2ο τίτλο καριέρας στο Τορίνο μετά από εκείνον του 2018 όταν είχε επικρατήσει το Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Και οι δύο φιναλίστ έχουν από 58 νίκες τη φετινή σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι ο νικητής θα έχει κάνει και τις περισσότερες νίκες τη φετινή χρονιά, με τον Κάσπερ Ρουντ, αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά να ακολουθούν με 55.

Περισσότερες νίκες 2021

Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 58 (58-12)Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 58 (58-15)Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) 55 (55-17)Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 55 (55-19)

Σε περίπτωση νίκης ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα γίνει ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στη σεζόν (6), ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Μεντβέντεφ θα μπει σε ένα γκρουπ τεσσάρων παικτών που έχουν κατακτήσει από 5 τίτλους.

Περισσότεροι τίτλοι 2021

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 5 Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 5Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) 5Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 4Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία) 4

Όσο για τους συνολικούς τίτλους ο Ζβέρεφ θα φτάσει τους 19 στην καριέρα του, ενώ σε περίπτωση που ο Μεντβέντεφ κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει τους 14 παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Γερμανό…

Το πρόγραμμα 

Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Τελικός: (2) Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) – (3) Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) – 18:00 GR

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Finals: Η τελευταία παράσταση της σεζόν (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα