ATP Cup: Διπλασίασε τις νίκες η Ρωσία

14:04 4/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Νο2 του κόσμου Ντανίλ Μεντβέντεφ και το “κρυφό όπλο” της ομάδας Ρόμαν Σαφιούλιν κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στη Ρωσία απέναντι στην Αυστραλία και να βελτιώσουν το ρεκόρ σε 2-0 στον δεύτερο όμιλο του ATP Cup.

Ο Μεντβέντεφ ήταν κυριαρχικός και σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του επί του Άλεξ Ντε Μινόρ με σκορ 6-4, 6-2 σε 80 λεπτά. Προηγήθηκε η θριαμβευτική νίκη του Νο167 του κόσμου Σαφιούλιν με 7-6(6), 6-4 επί του Τζέιμς Ντάκγουορθ στον άλλο αγώνα των μονών.

Το ματς ξεκίνησε

αλάνθαστα για τον Ντανίλ που δεν έδωσε πολλά περιθώρια στον Ντε Μινόρ, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να σβήσει 4 break points, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να απειλήσει τον Ρώσο που έκλεισε το σετ με 6 άσσους.

Στο δεύτερο σετ ο Μεντβέντεφ έφτασε γρήγορα μέχρι το 5-0, εκεί όμως ο Αυστραλός κατάφερε να βγάλει μια αντίδραση και να σπάσει το σερβίς του Ρώσου την ώρα που σέρβιρε για το ματς. Αυτό δεν πτόησε το Νο2 του κόσμου που έκλεισε εν τέλει το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

“Παλεύουμε όταν παίζουμε για τη χώρα μας, μέχρι τον τελευταίο βαθμό” είπε ο Μεντβέντεφ.

“Δεν ένιωθα καλά πριν από τον αγώνα, οπότε πήρα μερικά παυσίπονα πριν βγω έξω. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ρόμαν, κερδίζει κάθε αγώνα που έχει παίξει μέχρι τώρα. Παρακολούθησα τον αγώνα του απόψε από τα αποδυτήρια. Τον ξέρω από τα 10 του, είχε μια καλή καριέρα στα juniors και ήταν άτυχος με τραυματισμούς”

Seeing red

Like a bull out of the gate, @DaniilMedwed breaks De Minaur in the opening game #ATPCup | #TeamRussia pic.twitter.com/Uym3kEdNZB

— ATPCup (@ATPCup) January 4, 2022

O Σαφιούλιν πραγματοποιεί ένα καταπληκτικό τουρνουά και έχει ήδη χαρίσει δύο πολύ σημαντικές νίκες στην ομάδα του. Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω με 5-2 στο πρώτο σετ, κατάφερε να το οδηγήσει στο tie-break, όπου και το κέρδισε με 8-6.

Ο Ντάκγουορθ πάλεψε σκληρά μπροστά στο κοινό του, αλλά ο Νο49 στην κατάταξη δεν μπόρεσε να θριαμβεύσει στο ντεμπούτο του στο ATP Cup.

“Ήταν ένας υπέροχος αγώνας για εμένα. Αυτό θα έλεγα ότι ξεκίνησε λίγο πολύ το ίδιο με τον προηγούμενο αγώνα μου, αλλά μετά κατάφερα να επιστρέψω στο πρώτο σετ”, είπε ο Ρόμαν.

“Στο τέλος μπορούσα να πιέσω τον Τζέιμς λίγο περισσότερο και κατάφερα να κερδίσω”

If at first you don’t succeed, try and try again #ATPCup | #TeamRussia pic.twitter.com/JjoyK054Q4

— ATPCup (@ATPCup) January 4, 2022


Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο τελευταίο ματς των ομίλων την Πέμπτη 6/1 και η Αυστραλία θα παίξει με την Γαλλία.

GROUP STANDINGS | OOP

Δανάη Μασκαλέρη

The post ATP Cup: Διπλασίασε τις νίκες η Ρωσία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα