ATP Cup 2020: Ανακοινώθηκαν Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ

11:05 7/1/2019 - Πηγή: Tennis24
To Μπρισμπέιν και το Σίδνεϊ είναι οι δύο από τις τρεις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το ATP Cup στις αρχές του 2020, με την τρίτη πόλη να ανακοινώνεται σύντομα

Οι δύο πόλεις που φιλοξενούν δύο από τα σημαντικότερα warm-up τουρνουά για το Australian Open, θα αποτελέσουν την έδρα του ATP Cup

το οποίο, από το 2020, θα αποτελέσει τον προάγγελο του πρώτου Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη!

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο CEO της Tennis Australia και διευθυντής αγώνων του AO, Κρεγκ Τάιλι, το Σίδνεϊ και το Μπρισμπέιν θα αποτελέσουν τις βασικές έδρες του ATP Cup το οποίο θα είναι ένα επίσημο τουρνουά εθνικών ομάδων, με συνολικό prize money 15 εκατομμύρια δολάρια ενώ θα δίνει και 750 ATP πόντους!

“Με περισσότερους από 100 παίκτες από 24 διαφορετικές χώρες, διεκδικώντας τα 15εκ. δολάρια και τους 750 ATP πόντους, το ATP Cup θα αποτελεί την έναρξη της τενιστικής σεζόν κάθε χρόνο τον Ιανουάριο στην Αυστραλία” είπε ο Τάιλι.

Το ATP Cup 2020 θα διεξαχθεί 3 με 12 Ιανουαρίου 2020 και θα είναι χωρισμένο σε έξι γκρουπ των τεσσάρων εθνικών ομάδων το καθένα. Το κάθε tie θα περιλαμβάνει δύο μονά και ένα διπλό ματς.

Για τις ανάγκες του ATP Cup, το Σίδνεϊ θα χρηματοδοτηθεί με 50εκ. δολάρια προκειμένου να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν και οροφή στα δύο κεντρικά court.

Άγνωστο παραμένει για το τι θα συμβεί με τις άλλες πόλεις που φιλοξενούν ATP τουρνουά στο ξεκίνημα της σεζόν, όπως η Ντόχα και το Πουνέ (Ινδία) ενώ ερωτηματικό είναι και η στελέχωση των χωρών που θα συμμετέχουν στο τουρνουά.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα διαθέτει μόνο έναν top τενίστα, τον Στέφανο Τσιτσιπά που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο η κάθε ομάδα θα αποτελείται από τουλάχιστον 4 παίκτες. Ποιοι θα είναι οι άλλοι τρεις;

Ο Στέφανος ήταν ανάμεσα στους παίκτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για την ανακοίνωση των δύο πόλεων που θα φιλοξενήσουν το ATP Cup, μαζί με τους Κύργιο και Ράονιτς.

Ο Τσιτσιπάς καταλαμβάνει το Νο1 του ταμπλό στο Sydney International που ξεκίνησε την Κυριακή ενώ από το τουρνουά απέσυρε τη συμμετοχή του το Νο2 της διοργάνωσης, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

The post ATP Cup 2020: Ανακοινώθηκαν Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα