13 χρόνια από το Έπος! – VIDEO

Ήταν η 5η νίκη του Ναδάλ σε έξι ματς που είχε δώσει απέναντι στο τότε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης

Στις 14 Μαΐου του 2006, ο τενιστικός κόσμος έγινε μάρτυρας σε ένα από τα συναρπαστικότερα ματς στην ιστορία του ATP World Tour.

Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Internazionali BNL d’Italia, με τον Ισπανό να επικρατεί ξανά του κορυφαίου αντιπάλου του με 6-7(0), 7-6(5), 6-4, 2-6, 7-6(5),

μετά από 5 ώρες και 5 λεπτά υπερθεάματος.

Ο Φέντερερ έψαχνε την εκδίκηση από τις πρόσφατες ήττες εκείνη τη χρονιά σε Ντουμπάι και Μόντε Κάρλο και έφτασε, κυριολεκτικά, δύο ανάσες από μια μεγάλη νίκη που θα του έδινε άλλον αέρα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ειδικά στο χώμα.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα δύο championships point στο 5-6, 15/40 του καθοριστικού σετ και παρότι κέρδισε πέντε πόντους περισσότερους απ’τον Ναδάλ στο ματς (179 με 174), γνώρισε την 5η του ήττα σε έξι αναμετρήσεις με τον Ισπανό άσο.

Εκείνη ήταν η 53η συνεχόμενη νίκη του Ναδάλ στο χώμα, ισοφαρίζοντας το φοβερό ρεκόρ του Γκιγέρμο Βίγιας και η 16η νίκη σε 18 τελικούς που είχε αγωνιστεί, μέχρι τότε.

Ο Φέντερερ έφυγε από τη Ρώμη με ρεκόρ 39-3 στο ATP Tour το 2006 με τις τρεις ήττες να έρχονται από τον Ναδάλ σε παιχνίδια τίτλου (Ντουμπάι, Μόντε Κάρλο, Ρώμη).



The post 13 χρόνια από το Έπος! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα