ΒΑΓΓΕΛΗΣ | Ο Πέρο που δεν έκανε για τον Ολυμπιακό και το ΝΒΑ...

Όταν έχεις μάθει να θέτεις διαρκώς στόχους και να μην συμβιβάζεσαι με τα λίγα, αλλά να διεκδικείς ό,τι σου αξίζει, κάποια στιγμή δικαιώνεσαι. Και ο Πέρο Άντιτς αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών, που άργησαν να εξελιχθούν, αλλά ποτέ δεν τα παράτησαν...

Όταν το καλοκαίρι του 2011 επέστρεφε στην Ελλάδα έξι χρονιά μετά από τη θητεία του στην ΑΕΚ,

ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν πως θα καταφέρει να καλύψει το κενό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στον Ολυμπιακό. Ο Σκοπιανός προερχόταν από ένα καταπληκτικό Ευρωμπάσκετ και η ψυχολογία του βρισκόταν στο ζενίθ.

Εξ' αρχής αποτέλεσε το ιδανικό συμπλήρωμα του Γιώργου Πρίντεζη κι έτσι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε ένα εξαιρετικό "δίδυμο" στη θέση του πάουερ φόργουορντ, που έκανε αρκετές ομάδες με μεγάλα συμβόλαια να το... ζηλέψουν. Ο Πέρο ποτέ δεν αποτέλεσε υπόδειγμα σταθερότητας. Είχε "up" & "down" στην απόδοσή του.

Όμως, στη διετία που πέρασε στο μεγάλο λιμάνι ξεχώρισε για το καλό του μακρινό σουτ, για τα δυναμικά hedge-out στους αντίπαλους περιφερειακούς και για το "μέταλλο" που είχε στα μεγάλα παιχνίδια, με αποκορύφωμα την καταλυτική συμβολή του στο δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λονδίνο.

Από μια στιγμή και μετά το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών και αναγνωρίστηκε από τους πάντες η αξία του, αλλά και για την αγωνιστικότητα που έβγαλε πάνω στο παρκέ.

Το περασμένο καλοκαίρι οι δρόμοι του με τον Ολυμπιακό χώρισαν και ο Άντιτς βρήκε την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα ένα ακόμα "τρελό" του όνειρο, εκπληρώνοντας παράλληλα και το μεγάλο του απωθημένο... Να παίξει στο ΝΒΑ.

Στο άκουσμα της είδησης πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού βρήκε συμβόλαιο στους Ατλάντα Χοκς, κάποιοι γέλασαν ή αναφέρθηκαν με ειρωνεία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Λίγους μήνες μετά άρχισαν οι "κωλοτούμπες".

Ο πεισματάρης Πέρο όχι απλά βρήκε θέση στη... δωδεκάδα των "γερακιών", αλλά σε πολλά παιχνίδια πρωταγωνιστεί σε μια σπουδαία που βρίσκεται στην τρίτη θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Αποκορύφωμα η "μαγική" του εμφάνιση στον θρίαμβο των Χοκς επί των Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρόν Τζέιμς, όπου σε 25' συμμετοχής είχε 17 πόντους με 1/2 βολές, 5/6 δίποντα & 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μηδέν λάθη. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από τον 32χρονο "rookie";

Σίγουρα η απουσία του Αλ Χόρφορντ τον βοήθησε να βρει περισσότερο χώρο. Όμως, ακόμα και η τύχη δεν είναι τόσο... γενναιόδωρη. Δίνει ευκαιρίες σε όσους τις διεκδικούν και τις αξίζουν. Ο Άντιτς τις πιάνει από τα μαλλιά και αρχίζει να καθιερώνεται στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έστω και αν η ηλικία του είναι πολύ προχωρημένη.

Οι αριθμοί του από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι ικανοποιητικοί αν αναλογιστούμε πως στα πρώτα παιχνίδια έπαιζε λίγο. Ο αγαπημένος Πέρο των οπαδών του Ολυμπιακού έχει κατά μέσο όρο 5,6 πόντους (78% στις βολές, 51% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα!), 3,1 ριμπάουντ και μία ασίστ ανά αγώνα.

Συν τοις άλλοις, βοηθάει σε πολλούς τομείς και τα "γεράκια" ποντάρουν πολλά πάνω του εν όψει της συνέχειας, έχοντας βρει από το... πουθενά μια πολύτιμη λύση για την φροντ λάιν τους.

Η απουσία του από τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη, όμως ήταν λίγο... πολύ εμφανές από το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου πως θα συνέχιζε να φοράει τα ερυθρόλευκα...

Keywords
Τυχαία Θέματα