Β' ΕΘΝΙΚΗ | Περιστέρι: «Συγχαρητήρια στην Εθνική Παίδων»

Η Εθνική Παίδων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας και το Περιστέρι δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στην ομάδα του Μάνου Μανουσέλη, στην οποία έπαιζαν και δύο... δικά του παιδιά.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέρασε τις τελευταίες δύο σεζόν φορώντας τα «κυανοκίτρινα» ενώ από την ομάδα των δυτικών προαστίων προέρχεται και ο Διονύσης Σκουλίδας.

Η ανακοίνωση του Περιστερίου αναφέρει:

«Ο

Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου συγχαίρει την εθνική παίδων για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χθες στο Κίεβο. Η οικογένεια του Περιστερίου έχει ένα λόγο ακόμη να αισθάνεται υπερήφανη για αυτό το μετάλλιο λόγω της σημαντικής συμβολής ενός δικού μας παιδιού, του Διουνύση Σκουλίδα και ενός ακόμη αθλητή που φόρεσε την «κυανοκίτρινη» φανέλα τις δύο τελευταίες σεζόν, του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο Διονύσης Σκουλίδας στον «μικρό τελικό» με τη Ιταλία (78-50) σημείωσε 20 πόντους με 3/5 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο σε 25 λεπτά συμμετοχής. Σε 9 αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο 16χρονος Περιστεριώτης πάουερ φόργουορντ είχε μέσο όρο 7,8 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ, σε 26,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Στις ασίστ ήταν πρώτος από όλους τους συμπαίκτες του στην εθνική. Οι 20 πόντοι στον «μικρό τελικό» ήταν η υψηλότερη επιθετική συνεισφορά του, ενώ είχε σημειώσει νταμπλ νταμπλ με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ κόντρα στη Λιθουανία, στις 12 Αυγούστου. Ο Διονύσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ, καλός μαθητής και υποδειγματικός χαρακτήρας. Ο Γ.Σ.Π τον συγχαίρει προσωπικά και του εύχεται να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για να ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες με την ομάδα μας και τις εθνικές ομάδες.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης που αγωνίστηκε στο Περιστέρι τις σεζόν 2011-12 και 2012-13 ήταν εκ των πρωταγωνιστών της χάλκινης εθνικής παίδων επί ουκρανικού εδάφους. Αναδείχτηκε πρώτος σε κοψίματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 2,3 μ.ο. και 21 στο σύνολο σε 9 αναμετρήσεις. Πρώτος και στα δίποντα με 58/121, 4ος ριμπάουντερ της διοργάνωσης με 10,4 μ.ο. Ολοκλήρωσε την παρουσία του με την εθνική παίδων στο Ευρωπαϊκό έχοντας επίσης 14,3 πόντους και 0,8 ασίστ ανά αγώνα. Ήταν και πρώτος σε πόντους, ριμπάουντ και κοψίματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Στην καταληκτική αναμέτρηση με τους Ιταλούς σημείωσε νταμπλ νταμπλ, δηλαδή 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ έκανε και 4 κοψίματα. Ο Γιώργος Παπαγιάννης θα συνεχίσει την καριέρα του σε αμερικανικό κολλέγιο. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ο Γ.Σ. Περιστερίου συνεχίζει τη συστηματική δουλειά στο «φυτώριο» στελεχώνοντας σε μόνιμη βάση τις εθνικές μας ομάδες και δημιουργώντας πρωταγωνιστές στο μπάσκετ και στη ζωή (τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα ο Βαγγέλης Μάντζαρης). Η ανάδειξη νέων παικτών που θα πρωταγωνιστούν στο ελληνικό μπάσκετ παραμένει βασική επιδίωξη του συλλόγου μας. Σε κάθε ηλικιακό γκρουπ, στις ομάδες του Περιστερίου, ακολουθούν αθλητές με μεγάλο ταλέντο, κάτι που μας ικανοποιεί και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε!».

Keywords
Τυχαία Θέματα