ΣΥΡΙΔΗΣ | Τώρα αρχίζουν τα δυσκολότερα…

Όσοι έχουν την εντύπωση ότι τα προβλήματα στον Άρη λύθηκαν χθες με την απόφαση για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, ζουν σε άλλον κόσμο.

Μέχρι τώρα ήταν δύσκολα για τον Άρη. Σε δύο μήνες από σήμερα, όταν η ΚΑΕ θα αρχίσει να πληρώνει, θα αρχίσουν τα δυσκολότερα.

Μέχρι σήμερα η ΚΑΕ πλήρωνε ως επί το πλείστον τα

τρέχοντα. Χρήματα που αφορούν την σημερινή λειτουργία της εταιρείας και της ομάδας. Πλέον θα αρχίσει να πληρώνει και για τα προηγούμενα.

Προφανώς και στο πλάνο βιωσιμότητας που κατατέθηκε στο δικαστήριο υπάρχουν αναλυτικά όλοι εκείνοι οι πόροι από τους οποίους η ΚΑΕ θα τροφοδοτηθεί για να καλύπτει τις υποχρεώσεις της. Αλλιώς το δικαστήριο δεν θα έβγαζε θετική απόφαση και θα απέρριπτε την αίτηση της ΚΑΕ.

Ο Άρης καλείται να αποπληρώσει την οφειλή προς την εφορία σε 90 δόσεις, την οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 60 δόσεις και την οφειλή προς τρίτου σε 48 δόσεις. Σαφώς ευνοϊκοί όροι για μια εταιρεία που θέλει να εξυγιανθεί, αλλά προσοχή: Αυτές οι υποχρεώσεις θα πρέπει να τηρούνται κάτι περισσότερο από ευλαβικά από την εκάστοτε διοίκηση της ΚΑΕ τα επόμενα χρόνια και παράλληλα να λειτουργεί έτσι η εταιρεία ώστε να μην “γεννιούνται” νέα χρέη, δηλαδή θα πρέπει συγχρόνως να πληρώνεται και η “τρέχουσα” εφορία και ΙΚΑ.

Αυτές οι υποχρεώσεις - τα ακριβή ποσά προφανώς και θα τα αναλύσει η διοίκηση Αρβανίτη στη συνέντευξη Τύπου που θα κάνει τις επόμενες μέρες - πρέπει να τηρούνται ακόμα και… εις βάρος της ομάδας, υπό την έννοια ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα “θυσιάζεται” το αγωνιστικό (ενίσχυση ή ποιοτικότερο ρόστερ) για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις στο άρθρο 99. Αυτά για να έχει γνώση και ο πιο απλός φίλαθλος ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη στην ΚΑΕ Άρης, αλλά πλέον πιο εύκολα διαχειρίσιμη, γιατί η εταιρεία ξέρει τι έχει να πληρώσει και πότε.

Το θέμα είναι όλοι όσοι στήριξαν την διοικητική αλλαγή τον Μάιο του ’12, να στηρίξουν εμπράκτως την επιλογή τους αυτή για το καλό του Άρη. Η διοίκηση της ΚΑΕ όσο καλή διαχείριση κι αν κάνει, δεν μπορεί μόνη της να τα βγάλει πέρα, χωρίς να έχει την στήριξη των επιφανών Αρειανών και του απλού φίλαθλου κόσμου.

ΥΓ: Ζήτω η ελληνική καλαθοσφαιρική ομοσπονδία! Του χρόνου ο τελικός να γίνει στο Κατάρ, έχει πολλά όμορφα καινούρια γήπεδα και εκεί και κόσμο που διψάει για μπάσκετ. Ούτως ή άλλως ο τελικός του κυπέλλου γι’ αυτό δεν γίνεται; Για την… προώθηση του αθλήματος! Εύγε πρωτοπόροι του μπάσκετ!

Keywords
Τυχαία Θέματα