ΣΥΡΙΔΗΣ | Η εποχή Αγγέλου συνεχίζεται χωρίς Αγγέλου στον Άρη

Η εποχή… Αγγέλου συνεχίζεται στον Άρη χωρίς Αγγέλου. Ο Μίλαν Μίνιτς είναι η… φυσική συνέχεια της αποχώρησης του Έλληνα τεχνικού στις 22 Δεκεμβρίου. Αν αυτό είναι καλό ή κακό για την ομάδα, θα φανεί στο… χειροκρότημα. Σίγουρα, όμως, δεν επήλθε αυτή η συνέχεια με τον σωστό τρόπο.

Ο Μίνιτς απορρίφθηκε πριν από τρεις βδομάδες όταν το θέμα τέθηκε από τον ίδιο τον Αγγέλου. Δική του ιδέα ήταν η πρόσληψη του Μίνιτς με το σκεπτικό ότι οι δυο τους έχουν ίδια φιλοσοφία, ίδιο τρόπο δουλειάς, αφού άλλωστε έχουν υπάρξει συνεργάτες

και μάλιστα στον Άρη χρόνια 12 χρόνια πριν.

Ο Μίνιτς προσλήφθηκε λόγω πανικού. Προσλήφθηκε γιατί ο Άρης έχασε και από τα Τρίκαλα και από τον Κολοσσό και βρέθηκε έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Προσλήφθηκε γιατί δεν είχαν οι διοικούντες του, είτε την διορατικότητα, είτε την αποφασιστικότητα και την εμπειρία να διαχειριστούν την υπόθεση, γιατί η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά τους συνέβη αυτό στη διοίκησή τους.

Προσέλαβαν έναν προπονητή που είχαν απορρίψει τρεις βδομάδες πριν, γιατί ήταν η καλύτερη μεσοβέζικη λύση. Το ότι είναι μεσοβέζικη αποδεικνύεται από το ότι ο Μίνιτς προσλήφθηκε ως το τέλος της περιόδου, δηλαδή για να βγάλει την χρονιά.

Ο Άρης ορθώς προσπάθησε να φέρει από τώρα τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Όσοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και τις δύο πλευρές, αμέσως ή εμμέσως, διαπίστωσαν ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά στο να συνεργαστούν. Δεν ήταν. Είναι. Και παραμένουν κοντά. Αρκεί να γίνουν σωστές κινήσεις, στο κατάλληλο τάιμινγκ. Δεν έκλεισε το κεφάλαιο αυτό, δεν άνοιξε ακόμα απλώς…

Επί του αγωνιστικού, γιατί αυτό ενδιαφέρει. Ο Μίνιτς είναι κανονικός προπονητής μπάσκετ. Μπορεί να μην έχει κοουτσάρει κάποια χρόνια, μπορεί ο ίδιος να δήλωσε ευθαρσώς πριν την πρώτη του προπόνηση ότι δεν γνωρίζει το 60% των παικτών του Άρη, αλλά είναι γνώστης του αθλήματος, εργάτης και απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Αν αυτά τα στοιχεία που έχει ο Σέρβος τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί γρήγορα στο περιβάλλον ειδικών συνθηκών μέσα στο οποίο λειτουργεί ο Άρης είναι κάτι που μόνο η ίδια η ομάδα θα αποφανθεί στο παρκέ.

ΥΓ1: Είναι τραγικό άνθρωποι μέσα από τη διοίκηση του Άρη ακόμα και μετά από την ήττα από τον Κολοσσό στο Παλέ να εξακολουθούσαν να (υπο)στηρίζουν πως θα πρέπε η ομάδα να πορευτεί με υπηρεσιακό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα