ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Βουγιούκας: «Εμπειρίες ζωής»

Είναι παιδί με τρομερές φιλοδοξίες και θέληση. Ασχέτως που σπούδασε οικονομικά η μεγάλη του αγάπη παραμένει το μπάσκετ. Η πορτοκαλή μπάλα είναι το απαραίτητο για εκείνον αξεσουάρ. Το όνομά του; Αλεξ Βουγιούκας.

Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Τέξας και επέστρεψε στην Ελλάδα με στόχο να ακολουθήσει τα...χνάρια του αδελφού του, Ιαν, αλλά προτού γίνει αυτό μίλησε στο superbasket.gr

για την εμπειρία του και τις σκέψεις του.

Αλεξ, κάνε μας ένα... ρεζουμέ για τα όσα έζησες στο Πανεπιστήμιο του Τέξας...

«Πραγματικά ήταν μια φοβερή χρονιά, αλλά και γενικότερα όσα χρόνια σπούδασα. Δεν πρόκειται να τα ξεχάσω. Είναι εμπειρίες ζωής. Οσον αφορά το μπάσκετ, παίξαμε σε πολλά γήπεδα και κατέγραψα αρκετές αγωνιστικές εικόνες στη μνήμη μου. Γενικότερα θα έλεγα ότι ήταν φανταστικά και νομίζω ότι έπαιξα καλά. Αγωνιστήκαμε στο γήπεδο των Καβαλίερς και των Γκριζλς. Ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά υψηλός και έγινε σοβαρή και σκληρή δουλειά και φυσικά όλη την ημέρα... τρέξιμο (γέλια)».

Πέραν της αγάπης σου για το μπάσκετ, τι σπούδασες;

«Ασχολήθηκα με τα οικονομικά και πήρα το πολυπόθητο πτυχίο. Ηταν δύσκολα καθώς δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά τα κατάφερα. Το πτυχίο των οικονομικών βέβαια θα το βάλω στο συρτάρι για το μέλλον. Θα το έχω ως εναλλακτική λύση. Πάντως χαίρομαι που τα κατάφερα και νιώθω χαρούμενος για αυτό».

Παρακολούθησες κανένα παιχνίδι του ΝΒΑ;

«Αν και δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, εντούτοις κατάφερα να βρω λίγο και μάλιστα είδα μερικά ματς των Σαν Αντόνιο Σπερς».

Και τώρα τι έχεις στο μυαλό σου;

«Μα... τι άλλο! Να παίξω μπάσκετ. Οπως σου είπα το πτυχίο το πήρα, αλλά θέλω να παίξω μπάσκετ. Είμαι στην Ελλάδα από τον Ιούνιο και προπονούμαι καθημερινά για να έχω καλή φυσική κατάσταση. Παράλληλα μιλάω με διάφορες ομάδες από την Α1 και πιστεύω ότι σύντομα θα αποφασίσω. Θέλω πολύ να αγωνιστώ και να δώσω τα πάντα για την ομάδα που θα μου δώσει αυτή την ευκαιρία».

Η γενικότερη κρίση δεν επηρεάζει την απόφασή σου για να παίξεις μπάσκετ στην Ελλάδα;

«Γνωρίζω ότι η κρίση επηρεάζει τις ομάδες του μπάσκετ και αυτό είναι λογικό καθώς έχει επηρεάσει κυρίως την κοινωνία της χώρας μας, αλλά σκοπός μου είναι να παίξω μπάσκετ τώρα. Δεν είναι προτεραιότητά μου να βγάλω χρήματα την δεδομένη χρονική στιγμή».
Ας αλλάξουμε κεφάλαιο προκειμένου να μας μιλήσεις για τον αδελφό σου τον Ιαν που ξενιτεύτηκε για χάρη της Ούνικς Καζάν...

«Πήρε μια σωστή απόφαση. Ακόμα βέβαια είναι αρχή. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Αλλά είναι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του και έτσι είναι χαρούμενη και η οικογένειά του. Του εύχομαι να πετύχει όσα θέλει και θα είμαι πάντα υπερήφανος για εκείνον».

Keywords
Τυχαία Θέματα