ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Τσότσος: «Σαν οικογένεια στο Ιλιον»

Η Ενωση Ιλίου ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στη Β΄ Εθνική και ο Κώστας Τσότσος μίλησε στο superbasket.gr για τη νίκη της ομάδας του επί της Χαλκίδας με 69-55 αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Τσότσος, ο οποίος συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του με 16 πόντους, εξήρε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Ενωσης Ιλίου και έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Πού κρίθηκε κρίθηκε η αναμέτρηση

με την Χαλκίδα;

«Κάθε παιχνίδι πρεμιέρας χρειάζεται προσοχή. Ξέραμε οτι οι αντίπαλοι ολοκλήρωσαν το ρόστερ τους την τελευταία εβδομάδα. Γνωρίζαμε ότι η Χαλκίδα θα έριχνε το βάρος της στο man-to-man, επειδή είχε καινούργιους παίκτες. Δεν είχαμε καλή εικόνα για την Χαλκίδα, επειδή μαζεύτηκαν τώρα, αλλά τους γνωρίζαμε από τις περσινές μεταξύ μας αναμετρήσεις. Ημασταν πιο συγκεντρωμένοι. Είχαμε, όμως, το άγχος της πρεμιέρας. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι είναι πολύ δύσκολο".

Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο…

«Αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Μακάρι και στα υπόλοιπα παιχνίδια να μας αγκαλιάσουν. Ο σύλλογος είναι σαν οικογένεια και αυτό είναι θετικό. Εύχομαι οι φίλαθλοί μας να είναι το ίδιο ένθερμοι και στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να τους ευχαριστήσουμε με την εικόνα μας».

Εχετε προλάβει να «δέσετε» ως ομάδα;

«Ξεκινήσαμε νωρίς προετοιμασία (20 Αυγούστου). Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο,γιατί στην ομάδα είμαστε πολλά καινούργια άτομα. Πρέπει ο καθένας να μάθει τον άλλο μέσα στο παιχνίδι και σιγά-σιγά να βρούμε την χημεία μας».

Τι πρέπει να προσέχει η ομάδα σου σε κάθε παιχνίδι για να εκπληρώσετε τον στόχο σας;

«Κάθε παιχνίδι θέλει ξεχωριστή αντιμετώπιση. Δεν πρέπει να πέφτεις στην παγίδα του εύκολου ή του δύσκολου, γιατί την έχουν πατήσει πολλές ομάδες έτσι. Πολλές ομάδες έχουν δυναμώσει τα ρόστερ τους με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α2, γιατί το ελληνικό μπάσκετ πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι χαμηλότερες κατηγορίες ενισχύονται περισσότερο και πιστεύω θα δούμε καλό μπάσκετ στην πορεία. Πρώτα κοιτάς να σωθείς και μετά όλα είναι καλοδεχούμενα».

Την επόμενη Κυριακή (21/10) αντιμετωπίζετε τον Αμύντα;

«Ο Αμύντας είναι μία πολύ καλή ομάδα και έχει πολύ δυνατή έδρα. Παίζουν γρήγορο μπάσκετ και είναι επικίνδυνη ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Είναι πιο έμπειρη ομάδα και θα προσπαθήσουμε κάνουμε κάτι καλό. Χρειάζεται προσοχή. Θα παλέψουμε για τη νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα