ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Πάρκερ: «Το ταξίδι ήταν μαγικό...»

Παιδικό όνειρο που έγινε επιτέλους πραγματικότητα χαρακτήρισε την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Γαλλίας ο Τόνι Πάρκερ. Ο αστέρας των Σαν Αντόνιο Σπερς τόνισε πως «η προσδοκία του χρυσού μεταλλίου ήταν μια φλόγα που έκαιγε την καρδιά μου», ενώ εξήγησε ότι αυτή τη φορά νιώθει αληθινά γεμάτος κι ευτυχισμένος.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο MVP και πρώτος σκόρερ του Ευρωμπάσκετ

στο «Goal»:

Για το ότι περίμενε από πιτσιρικάς τη στιγμή αυτή (κατάκτηση Ευρωπαϊκού): «Την περίμενα από το 1999, όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα Εφήβων και ονειρευόμουν να τη ζήσω κάποια στιγμή. Μου έλειπε πάρα πολύ αυτό το χρυσό μετάλλιο και τώρα που το φοράω (σ.σ.: όντως δεν το έβγαλε καθόλου από πάνω του) συνειδητοποιώ ότι γι' αυτό θα έκανα τα πάντα. Η προσδοκία του ήταν μια φλόγα που έκαιγε την καρδιά μου και τώρα αισθάνομαι πραγματικά γεμάτος και ευτυχισμένος».

Για την κατάκτηση του πρώτου Ευρωμπάσκετ στην ιστορία της Γαλλίας: «Αυτή τη φορά το ταξίδι ήταν μαγικό και μας έβγαλε στον σωστό προορισμό. Αρχίσαμε να ονειρευόμαστε αυτή τη στιγμή πριν από 14 χρόνια μαζί με τον Μπορίς Ντιό και τον Φλοράν Πιετρούς και στην πορεία βάλαμε σε αυτό το τρυπάκι και τα υπόλοιπα παιδιά. Δε θα το είχαμε καταφέρει μόνοι μας, αν δεν υπήρχε η γενιά του Μπατούμ».

Για το αν κρατά κακία σε όσους αντιπάλους του στέρησαν τη χαρά: «Ίσα-ίσα, τους ευχαριστώ όλους διότι με ανάγκασαν να επιμείνω και με έκαναν καλύτερο παίκτη και πιο δυνατό χαρακτήρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα