ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Νίκλας: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος»

Ο Θάνος Νίκλας, προπονητής του Σπόρτιγκ, έκανε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα του Ομίλου του Νότου της Α2 Γυναικών.

«Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δεν υπάρχουν τα ξεκάθαρα φαβορί είτε για άνοδο, είτε για υποβιβασμό. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και τα περισσότερα θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο μέχρι τώρα απολογισμός μας (4 νίκες και 1 ήττα) κρίνεται θετικός, αλλά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα αυτό που θα μετρήσει είναι η διάρκεια και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να έχουμε», δήλωσε στο Superbasket.gr

ο Θάνος Νίκλας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόστερ της ομάδας του:

«Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στο ρόστερ της ομάδος θα δει ότι αποτελείται από οκτώ γυναίκες από τις οποίες οι τρείς είναι κάτω των 21 και τέσσερις κορασίδες. Ο κανονισμός που βγήκε δεν μας επηρέασε ιδιαίτερα στο χτίσιμο της ομάδος γιατί από την αρχή θέλαμε να κάνουμε ένα κράμα νεαρών με έμπειρων παικτριών και μέσα από αυτή την διαδικασία να εντάξουμε και νέα δικά μας παιδιά δικά που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπεις παιδιά 13-14 ετών να σε βοηθάνε στη γυναικεία ομάδα και να αποκτούν μπασκετική νοοτροπία και ακόμα πιο ευχάριστο να βλέπεις νεαρές παίκτριες με μπασκετικό θράσος να σε εκπλήσσουν με την απόδοσή τους κάθε Κυριακή (Γιαννακάκου, Βούλγαρη και Κικιβαράκη).

Ο προπονητής του Σπόρτιγκ μίλησε και για τους στόχους της ομάδας του: «Όταν βρίσκεσαι σε ένα σωματείο με τέτοια ιστορία και τόσους τίτλους, σίγουρα οι στόχοι δεν μπορούν να περιοριστούν και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Δεν επιλέγουμε κανένα παιχνίδι, δεν στοχοποιούμε καμία θέση και αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να έχουμε διάρκεια μέχρι το τέλος. Ατού για την ομάδα φέτος αποτελεί η διοίκηση και θέλουμε να παραμείνει ατού μέχρι το τέλος».

Τέλος, ρωτήσαμε για τη νίκη (65-57, 10/11) του Σπόρτιγκ επί του Π. Φαλήρου αλλά και για την αναμέτρηση (24/11) με την Ολυμπιάδα Ασσου: Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο καθώς το Π. Φάληρο είναι μία πλήρης ομάδα με φιλοδοξίες για το φετινό πρωτάθλημα. Η εβδομάδα που κύλησε πριν από το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για εμάς λόγω τραυματισμών (Νταή-Μουζάκη), με αποτέλεσμα η προετοιμασία μας να είναι ελλιπής. Μέχρι την Κυριακή το πρωί δεν γνωρίζαμε αν κάποιες παίκτριες καταφέρουν να αγωνιστούν. Τελικά αυτό έγινε, και έστω και δύσκολα πήραμε τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό με πάθος και από τις δύο ομάδες, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ λίγο πριν από τη λήξη, αλλά εκεί η εμπειρία που έχουμε ως ομάδα μάς βοήθησε να βγούμε από το δύσκολο σημείο και να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Ασσου το αντιμετωπίζουμε, όπως τα υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματο. Θα δουλέψουμε και θα προετοιμαστούμε για να κερδίσουμε αυτό το ματς. Η ομάδα της Ολυμπιάδας δεν έχει πετύχει ακόμη κάποια νίκη, αλλά όπως ανέφερα και προηγουμένως, δεν επιλέγουμε κανένα παιχνίδι και το μόνο που κοιτάμε τώρα είναι να είμαστε καλοί στο παιχνίδι αυτό και να πάρουμε τους 2 βαθμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα