ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Νέοι, «πράσινοι» και ωραίοι…

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Διαμαντάκος αποτελούν δύο από τις μεγάλες ελπίδες του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού μπάσκετ.

Οι δύο παίκτες αντιλαμβάνονται πως το ταλέντο τους δεν αρκεί, αν δεν δουλέψουν. «Είναι πολύ βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού», ήταν τα πρώτα λόγια του 15χρονου Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο superbasket.gr κατά την διάρκεια της Media

Day του Παναθηναϊκού ενώ ο κατά ο δύο χρόνια μεγαλύτερός του, Γιώργος Διαμαντάκος συμπλήρωσε πως «χρειάζεται αρκετή προπόνηση για να σηκώσουμε όσα κουβαλάει αυτή η φανέλα. Κάθε ημέρα που περνάει δουλεύουμε όλο και περισσότερο, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να είμαστε άξιοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Πολλοί υποστηρίζουν πως το να είσαι ταλέντο, αποτελεί κατάρα. Εμείς από την πλευρά μας επικεντρωνόμαστε στο να προπονούμαστε καθημερινά σκληρά».

Στο ίδιος μήκος κύματος συνέχισε τις δηλώσεις του ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως «χρειάζεται πολλή δουλειά και καθημερινή και σκληρή προπόνηση για να μπορέσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να παίξουμε στην Α1. Δεν αρκεί το ταλέντο. Χρειάζεται να δουλέψουμε».

Ο Γιώργος Διαμαντάκος έχει να πει τα καλύτερα για τις συνθήκες που ο ίδιος και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συνάντησαν στον Παναθηναϊκό. «Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παιδιών είναι πολύ καλό. Μέρα με τη μέρα νιώθουμε περισσότερο ομάδα. Ολα τα παιδιά μάς έχουν φερθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσπαθούμε να παίρνουμε εικόνες και εμπειρίες από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, όπως είναι κατά την γνώμη μου ο Δημήτρης (σ.σ Διαμαντίδης), ο Σοφοκλής (σ.σ Σχορτσανίτης) και ο Κώστας (σ.σ Τσαρτσαρής) και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε», είπε ο 17χρονος σέντερ, ο οποίος αντικρίζει τη γη από τα 214 εκατοστά και στη συνέχεια ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρόσθεσε:

«Ζούμε το όνειρό μας. Το όνειρο, όμως, για εμάς τώρα αρχίζει. Για να φθάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και δουλειά. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να ακούμε μόνο τους προπονητές μας. Αν μας βοηθήσει και η τύχη, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αρέσκεται στο να δουλεύει με ταλαντούχους παίκτες και ο Γιώργος Διαμαντάκος σημείωσε πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού «θα μας βοηθήσει να αναδειχθούμε. Δεν πρόκειται, όμως, να μας κάνει κανένα δώρο, αν δεν το κερδίσουμε εμείς με σκληρή προπόνηση και δουλειά. Τίποτα δεν χαρίζεται στις μέρες μας».

Τι θα μείνει, όμως, αξέχαστο στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο; «Η πρώτη προπόνηση. Είχα μεγάλο άγχος. Ηταν απερίγραπτο να βλέπω από κοντά τον Διαμαντίδη, τον Ούκιτς και τον Σχορτσανίτη. Είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης και από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

Ο Γιώργος Διαμαντάκος από την πλευρά του ξεχώρισε «τις στιγμές στο Καρπενήσι. Οταν ήμασταν όλοι μαζεμένοι και ο πάγος μεταξύ μας είχε σπάσει. Οι κουβέντες ήταν πιο ελεύθερες και δεν υπήρχε το τρακ της πρώτης ημέρας, όταν ακόμα δεν είχαμε γνωριστεί μεταξύ μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα