ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Λιόγας: "Αξίζει σεβασμός στους παίκτες"

Στο Παγκράτι έχουν μείνει λίγοι αλλά είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ως το τέλος τις πιθανότητες που έχουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο Δημήτρης Λιόγας, τεχνικός της ομάδας μίλησε στο superbasket.gr μετά τη νίκη του Παγκρατίου επί του Λαυρίου και αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών του.

"Οι παίκτες καταθέτουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Για ακόμα ένα παιχνίδι παίξαμε χωρίς πλέι μέικερ απέναντι σε μια ομάδα όπως το Λαύριο με γεμάτο ρόστερ. Έχουν κι εκείνοι προβλήματα αλλά

στα 25 χρόνια που είμαι προπονητής μού συμβαίνει πρώτη φορά, να κοουτσάρω μια ομάδα χωρίς πλέι μέικερ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και από εκεί και πέρα εύχομαι η διοίκηση να πάρει κάποια απόφαση και να ενίσχυση οικονομικά την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και για το μπάσκετ αλλά και για την ελληνική κοινωνία", δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Λιόγας και στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Τα προβλήματα μάς πεισμώνουν. Η ομάδα πολεμάει, όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν σκέφτεσαι τα προβλήματα. Υπάρχει μια χημεία στην ομάδα, μεταξύ εμού και των παικτών και θέλω να πιστεύω ότι αν μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ένα έργο. Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματά μας είναι τεράστια, αυτό που σας είπα ότι παίξαμε χωρίς πλέιμέικερ είναι πρωτόγνωρο και για μένα".

Σχετικά για το τι έκρινε την αναμέτρηση με το Λαύριο σημείωσε πως "παίζοντας με λίγους παίκτες είναι λογικό να έχουμε κενά διαστήματα. Όταν το Λαύριο μάς πλησίαζε στο σκορ βασικοί μας παίκτες ήταν στον πάγκο για να ξεκουραστούν. Ξαναμπαίνοντας οι βασικοί στο παιχνίδι χτίζαμε μια διαφορά. Καταφέραμε και αλλάζαμε άμυνες για να περιορίσουμε την επιθετική λειτουργία του Λαυρίου που είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία. Ωστόσο και στην επίθεση κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αφού βάλαμε 89 πόντους και καταφέραμε και κερδίσαμε τον αγώνα. Το κλειδί της νίκης ήταν η διάθεση των παικτών να αποδείξουνε ότι είναι κανονικοί μπασκετμπολίστες και τους αξίζει περισσότερος σεβασμός από όλους".

Όσον αφορά για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τον αγώνα (31/03) με την Δόξα Λευκάδας, ο Δημήτρης Λιόγας σημείωσε πως "είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσω για το επόμενο παιχνίδι (σ.σ 31/03 με την Δόξα Λευκάδας). Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέσα στην εβδομάδα και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Αυτή τη στιγμή το Παγκράτι έχει βρει το δρόμο του αλλά έχει απίστευτα προβλήματα. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αλλά δεν θέλω ακόμα να μιλήσω για το τέλος".

Keywords
Τυχαία Θέματα