ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καράβολας: "Κοιτάμε πάντα ψηλά"

Το «ποδαρικό» του Αιγάλεω στο 2013 ήταν νικηφόρο, καθώς επικράτησε του Ιωνικού Ιωνίας με 72-62 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Ομίλου του Βορρά της Β΄ Εθνικής και ο Χριστόδουλος Καράβολας, ένα από δυνατά «χαρτιά» του Σίτι, μίλησε στο superbasket.gr για την πορεία της ομάδας του και τους στόχους της για τη νέα χρονιά.



Η νίκη ήρθε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα;

"Πιστεύω πως το παιχνίδι το θεωρούσαμε εύκολο.

Τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο όσο έδειχνε. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κερδίζουμε. Δεν έχει σχέση εάν παίζουμε με τον πρώτο της βαθμολογίας ή με τον τελευταίο γιατί ο σκοπός της ομάδας είναι πάντα να κερδίζει. Όπως είδατε, βρισκόμασταν 20 πόντους μπροστά στην τελευταία περίοδο, και στα τελευταία δύο λεπτά επειδή χαλάρωσαν οι πιτσιρικάδες, η διαφορά μειώθηκε στους 10 πόντους".

Πιστεύεις πως σε όλο το παιχνίδι υπήρχε υποτίμηση και χαλαρότητα στην αντιμετώπιση του Ιωνικού Ιωνίας;

"Η υποτίμηση αρχίζει από την εβδομάδα που ξεκινήσαμε να κάνουμε προπονήσεις μετά τις γιορτές. Λέγαμε συνεχώς ότι παίζουμε με τους «τελευταίους», ότι θα κερδίσουμε με 20-25 πόντους διαφορά. Όπως είπα και πριν, δεν έχει σημασία εάν παίζουμε με τον πρώτο ή τον τελευταίο. Πρέπει να μπαίνουμε στο παιχνίδι λες και είμαστε σε τελικό και πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με την εμφάνισή μας. Καταρχάς της δικιάς μου εμφάνισης και μετά όλης της ομάδας. Πιστεύω πως μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Ο Μίχαλος ήταν τραυματίας τον οποίο χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Από εδώ και πέρα το παιχνίδι με τον Ιωνικό Ιωνίας τελείωσε, νικήσαμε. Ήταν η πρώτη νίκη της χρονιάς και εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα".

Η νίκη επί του Ιωνικού Ιωνίας ήταν η πέμπτη συνολικά του Αιγάλεω. Θα υπάρξει θετική συνέχεια στο μέλλον;

"Το Αιγάλεω πρέπει να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως βλέπετε, όταν παίζουμε εντός έδρας, παίζουμε με άλλο αέρα και με άλλη ψυχολογία. Όταν πάμε να παίξουμε εκτός έδρας, είμαστε μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Πρέπει κάτι να γίνει, ξεκινώντας από το επόμενο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο που θα πάμε δυνατά ώστε να πάμε και να πάρουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη".

Πιστεύεις πως το Αιγάλεω θα είναι καλύτερο το 2013 απ’ ό,τι ήταν το 2012;

"Πιστεύω ότι με περισσότερη δουλειά από την περσινή χρονιά, θα είναι βελτιωμένο. Ακολουθούν τρία παιχνίδια (σ.σ με Πιερικό Αρχέλαο, ΜΕΝΤ και Μαρούσι), τα οποία πρέπει να τα πάρουμε για να ανέβουμε και άλλο στην βαθμολογία και να ανεβεί και η ψυχολογία μας.

Πιστεύεις ότι το Αιγάλεω θα κινδυνέψει με υποβιβασμό;

"Δεν νομίζω ότι το Αιγάλεω φοβάται το υποβιβασμό. Το Αιγάλεω, κοιτάει πάντα ψηλά. Αυτό που θέλουμε, είναι να μην χάσουμε κανένα παιχνίδι εντός έδρας. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας που θεωρητικά είναι πιο εύκολα".

Keywords
Τυχαία Θέματα