ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καπογιάννη: "Τα κορίτσια έδειξαν πάθος"

Το Ελληνικό έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Αθηναϊκού, αλλά η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και εξήγησε στο superbasket.gr πώς οι παίκτριες της νίκησαν την ομάδα του Βύρωνα.

Η ομάδα του Ελληνικού, ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια της 8ης αγωνιστικής, καθώς έφυγε από το κλειστό της "Εργάνης" με το σπουδαίο διπλό με 65-68, με το οποίο έβαλε τέλος στο σερί των 105 νικών που διατηρούσε ο Αθηναϊκός. Η προπονήτρια του Ελληνικού, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στο superbasket.gr

για την σπουδαία νίκη, για την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας της αλλά και το αν πλέον θεωρεί τις παίκτριες της φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

-Τελικά ποιο ήταν το μυστικό για να νικήσει μια ομάδα τον Αθηναϊκό και το οποίο καταφέρε το Ελληνικό να βρει;
"Δεν υπάρχει μυστικό. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, ώστε να έχουμε όλα τα φόντα για να παίζουμε καλά. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην χάνει, μην τρελαθούμε κιόλας. Ολες οι ομάδες μπορούν να χάσουν και να νικήσουν. Για εμάς ήταν μια σημαντική και μεγάλη νίκη".

-Το αγωνιστικό "κλειδί" για να φτάσετε στη νίκη ποιο ήταν;
"Είχαμε πολύ καλή τακτική. Οι παίκτριες μου ήταν συγκεντρωμένες και σοβαρές και πιστεύω ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη, έδειξαν μεγαλύτερο πάθος".

-Στα τελευταία λεπτά, όταν ο Αθηναϊκός άρχισε να μειώνει την διαφορά, ποιες ήταν οι οδηγίες που δώσατε στις παίκτριες σας;
"Όταν είχαν απομείνει οκτώ δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί το ματς, είχαμε πει να κάνουμε φάουλ, ώστε να οδηγήσουμε τον Αθηναϊκό στις βολές και να μην του δώσουμε το περιθώριο για το ελεύθερο σουτ, κάτι που τελικά δεν έγινε. Στα τελευταία λεπτά, που μειώθηκε η διαφορά, η αλήθεια είναι ότι την περιμέναμε αυτή την πίεση. Είχαμε πει να παίξουμε με ένα συγκεκριμένο πλάνο στην επίθεση και να κολλήσουμε το παιχνίδι μας στην άμυνα".

-Με το άκουσμα της κόρνας της λήξης και όταν οι παίκτριες σας έγιναν ένα κουβάρι, τα συναισθήματά σας ποια ήταν;
"Χαρά πάνω απ'όλα. Εμείς πήγαμε στον Βύρωνα με την ίδια σοβαρότητα που πηγαίνουμε σε κάθε ματς. Δεν είχαμε το άγχος για να νικήσουμε".

-Είστε αήττητοι για οκτώ αγωνιστικές και είστε μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία. Ποιο είναι το αγωνιστικό χαρακτηριστικό σας;
"Εμείς έχουμε σαν αρχή να πηγαίνουμε πολύ προετοιμασμένοι σε κάθε ματς και να αποδίδουμε σωστά σε άμυνα και επίθεση. Εγω θεωρώ πολύ σημαντικό κομμάτι την άμυνα, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Η άμυνα φέρνει τις νίκες".

-Είχατε δηλώσει και πιο παλιά, ότι κοιτάζετε τα ματς ένα προς ένα. Θεωρείτε ότι πλέον η ομάδα σας είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;
"Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί μόνο έτσι και παραμένοντας σοβαρές θα μπορέσουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογει".

Keywords
Τυχαία Θέματα