ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καλαμπάκος: "Να παραμείνουμε σε τροχιά ανόδου"

Ο Πόλις Καλλιθέας οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και πλέον τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας έχει ο Ντίνος Καλαμπάκος, ο οποίος μέσω του superbasket.gr εξήρε την δουλειά του προκάτοχού του, Παναγιώτη Ζωντού και δήλωσε ότι στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει σε τροχιά ανόδου.

Στο ντεμπούτο του Ντίνου Καλαμπάκου στον πάγκο της ομάδας, ο Πόλις Καλλιθέας επικράτησε του Ολυμπιονίκη για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος

και μετά από το τέλος του ματς, ο έμπειρος κόουτς μίλησε στο superbasket.gr.

-Είστε μόλις πέντε μέρες στην τεχνική ηγεσία του Πόλις, ποιες ήταν οι συνθήκες που συναντήσατε όταν ήρθατε στην ομάδα της Καλλιθέας και πώς βλέπετε την συνέχεια;

"Όλο αυτό που μας παρουσίασε η ομάδα απέναντι στον Ολυμπιονίκη, είναι έργο του Παναγιώτη Ζωντού, ο οποίος δυστυχώς για προσωπικούς λόγους αποχώρησε. Τα συγχαρητήρια λοιπόν πρώτα σε αυτόν, που κατάφερε να έχει τον Πόλις πρώτο στην βαθμολογία και πρωταθλητή χειμώνα.

Στην ομάδα δεν είμαι ούτε μια εβδομάδα κι έτσι είναι λίγο νωρίς ακόμα να καταλάβω ακριβώς πώς λειτουργεί. Αυτό που αντίκρισα με τα μάτια μου μόλις ήρθα στο σύλλογο, είναι πως πρόκειται για μία πολύ οργανωμένη ομάδα, η οποία διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ όχι μόνο γι' αυτήν την κατηγορία αλλά και για μεγαλύτερη.

Η διοίκηση, τα παιδιά και όλο το προπονητικό τιμ, έχουν διάθεση, όραμα και στόχους για πολύ περισσότερα πράγματα. Έχουν επιθυμία να συνεχίσουν αυτήν την καλή πορεία και ελπίζω να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ μας. Θα χρειαστεί χρόνος όμως, πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Επιθυμία όλων φυσικά είναι η ομάδα να μην χάσει το ρυθμό που έχει και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να παραμείνει στις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στην άνοδο".

-Στο ματς κόντρα στον Ολυμπιονίκη, ο Πόλις είχε κάποια ''νεκρά'' σημεία στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μειώσει αρκετά τη διαφορά στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου και στο τρίτο δεκάλεπτο. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

"Χαλαρώσαμε στο ημίχρονο επειδή ήμασταν 20 πόντους μπροστά, με αποτέλεσμα η αντίπαλη ομάδα να μειώσει αισθητά τη διαφορά. Δεν το πληρώσαμε γιατί ξυπνήσαμε γρήγορα, όμως η κατηγορία δείχνει πως όποιον τον υποτιμάς το πληρώνεις πανάκριβα με ήττες. Οι παίκτες μου είχαν και την ικανότητα και την εμπειρία να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να πλησιάσει πολύ κοντά στο σκορ, γιατί τότε τα πράγματα θα ήταν επικίνδυνα".

-Στο επόμενο ματς αντιμετωπίζετε την Καλαμάτα στην αρχή του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Ποια είναι τα πλάνα σας για την προετοιμασία της ομάδας;

"Την ομάδα δεν την ξέρω καλά, δηλαδή με ποιό τρόπο λειτουργεί. Βλέπω dvd με παιχνίδια για να καταλάβω πώς παίζει η ομάδα και πώς αμύνεται. Λογικά η προετοιμασία θα είναι ίδια όπως και στα προηγούμενα ματς. Με τα παιδιά θα δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις και σιγά σιγά θα γνωριστούμε καλύτερα, έτσι ώστε να δώσουμε συνέχεια στην μέχρι τώρα καλή πορεία. Η ομάδα πετυχαίνει πολλούς πόντους, είναι πολύ καλή στην επίθεση. Άρα όταν κάτι πάει καλά δεν το αλλάζεις. Αν υπάρχει κάτι να βελτιώσουμε κάτι στην άμυνα θα το δούμε με τους παίκτες από κοντά".

Keywords
Τυχαία Θέματα