ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Φ.Βασιλόπουλος: "Αντιδράσαμε σωστά..."

Το Παγκράτι επικράτησε στην παράταση (κ.α 71-71) της Κηφισιάς με 89-80 στην 11η στροφή της Α2 και ο Φώτης Βασιλόπουλος εξήγησε στο superbasket.gr το πώς η ομάδα του πήρε την πέμπτη της συνεχόμενη νίκη.



Ποια είναι η άποψή σου για το ματς με την Κηφισιά;

"Για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά τις γιορτές, που μας έκαναν κακό γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε αυτήν την διακοπή για να ξεκουραστούμε ψυχολογικά αρκετά. Ήταν ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας και το θέλαμε πολύ, παρόλο

που σωματικά ήμασταν ανέτοιμοι και η ομάδα βρέθηκε δύο μέρες πριν από τον αγώνα. Δοκιμάσαμε ένα τρικ με τον προπονητή με μία άμυνα ζώνης, στο οποίο ο αντίπαλος δεν αντέδρασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το 89-80 μπορεί να δείχνει 9 πόντους διαφορά, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Είπαμε λόγω του κακού ξεκινήματος που κάναμε στην αρχή, να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ήταν ακόμα μία νίκη και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι".

Παραλίγο να γίνεις ο "μοιραίος" παίχτης, όταν και αστόχησες στην δεύτερη κρίσιμη βολή 7" πριν από το τέλος που θα έδινε την νίκη στην ομάδα σου...

"Όταν το παιχνίδι πάει εκεί πέρα, μπορεί να το χάσεις ή μπορεί και να το κερδίσεις. Εγώ έχασα την δεύτερη βολή. Ήμουν πολύ κουρασμένος. Δεν προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Η Κηφισιά πίεσε συγκεκριμένους παίκτες στο παιχνίδι, αλλά είναι καλό ότι αντιδράσαμε στην παράταση. Η Κηφισιά ξέφυγε με 5 πόντους (73-78, 41'), αλλά πήραμε το παιχνίδι με 9 πόντους διαφορά".

Μέχρι το μεταξύ σας παιχνίδι η Κηφισιά ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Έχει κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας; Ποιο ήταν το μυστικό που σας οδήγησε στη νίκη;

"Σημαντικό ρόλο σήμερα στην έκβαση του παιχνιδιού έπαιξε ο προπονητής μας, ο οποίος ήξερε πώς θα αντιδράσει στην συγκεκριμένη κατάσταση. Εμείς δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, ούτε αγχωθήκαμε στο ότι αντιμετωπίζουμε την πρωτοπόρο της βαθμολογίας και μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, η οποία είναι γεμάτη και αθλητικά και διοικητικά. Λειτουργεί σε συνθήκες καλύτερες απο ομάδες της Α1 και αυτό ήταν το μυστικό για να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι, να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε".

Παρά το όχι τόσο καλό ξεκίνημά σας στο πρωτάθλημα, έχετε ένα σερί 5 συνεχόμενων νικών. Τι οδήγησε στις καλές εμφανίσεις;

"Υπήρχε ηρεμία στην ομάδα. Μετά απο κάποιες ήττες που κάναμε, στην ομάδα δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα. Λόγω της εμπειρίας των παικτών, αντιδράσαμε σωστά. Η ομάδα πήρε πολλά παιχνίδια στον πόντο εκτός έδρας και με αρνητικές διαιτησίες, κάτι που σημαίνει ότι πάλεψε μέχρι το 40' και όχι μέχρι το 39'. Σίγουρα είχαμε και τύχη, αλλά και απέδωσε και η καθημερινή δουλειά. Βοήθησε η μη πίεση απο την διοίκηση, μείναμε συγκεντρωμένοι και βρήκαμε το ρυθμό μας".

Πέρσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ ενώ φέτος γύρισες στο Παγκράτι...

"Το δέσιμο που έχω με την ΑΕΚ είναι γνωστό και προυπάρχει στο ιστορικό της μπασκετικής μου καριέρας. Δεν έχει να κάνει κάτι με την επαγγελματική μου καριέρα η απόφαση αυτή. Υπάρχουν άλλοι που θα κρίνουν για ποιο λόγο αποχώρησα απο την ομάδα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν έπαιξε ωστόσο, ρόλο το ότι η ομάδα υποβιβάστηκε στην Β Εθνική. Είχα προτάσεις απο ομάδες της Α1 και Α2. Οταν είχα φύγει απο την ομάδα του Παγκρατίου είχα δώσει τον λόγο μου οτι αν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη με την ΑΕΚ, οποιαδήποτε πρόταση θα την άφηνα πίσω και θα ερχόμουν ξανά εδώ".

Ποιά τα πλάνα σας για το επόμενο παιχνίδι στις Σέρρες με τους Ίκαρους;

"Οι συνθήκες στη χώρα είναι δύσκολες, έτσι και στο μπάσκετ. Προσπαθούμε να διασκεδάζουμε κάθε μέρα στο γήπεδο και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό κάνουμε και αυτό αποδίδει. Οπότε μία αποτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις. Έχουμε την εμπειρία και την αξία ως παίκτες να μην φορτωθούμε άγχος".

Keywords
Τυχαία Θέματα