ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Φαλέκας: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"

Η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Αμύντα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και όπως τόνισε ο Αλέξης Φαλέκας στο superbasket.gr η «Ενωση» έχεις τις δυνατότητες να φτάσει στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνοδο και υπογράμμισε ότι δεν φοβούνται τίποτα.

- Καταφέρατε να φύγετε με το διπλό από την έδρα του Αμύντα. Ποιο ήταν το κλειδί της νίκη σας;

"Εμείς παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με

αρνητικό αποτέλεσμα θα μέναμε πολύ πίσω. Δείξαμε αποφασιστικότητα, όλα τα παιδιά παίξαμε με πάθος. Μπλοκάραμε τα επιθετικά ατού του Αμύντα και κατεβάσαμε και τον μέσο όρο της άμυνάς μας καθώς σε κάθε παιχνίδι δεχόμαστε περίπου 80 πόντους. Οπότε η άμυνα ήταν και το κλειδί της νίκης".

- Με τι νίκη αυτή ουσιαστικά "κλειδώσατε" την δεύτερη θέση, αλλά προφανώς κοιτάτε ακόμη παραπέρα.

"Δεν είναι ο στόχος μας η δεύτερη θέση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, τώρα παίζουμε με την Νήαρ Ήστ στην έδρα μας. Μέχρι το παιχνίδι με το Ψυχικό πρέπει να πάμε μόνο με νίκες, γιατί έχουμε εκτός έδρας τον Πανερυθραϊκό και τον Αετό, που είναι δύο ομάδες πολύ καλές και μέσα στην έδρα τους πολύ επικίνδυνες".

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ωστόσο με το ξεκίνημα του δευτέρου αποκτήσατε μία διαφορά. Ποιο ήταν το στοιχείο που διορθώσατε;

"Δυναμώσαμε πολύ πίσω στην άμυνα. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε και ανοίξαμε τη διαφορά".

Αυτό το διπλό είναι διπλό ανόδου ή είναι νωρίς ακόμα;

"Έχει πολλές αγωνιστικές ακόμα και έχουμε πολλά παιχνίδια εκτός έδρας. Θα δούμε τι θα γίνει. Είμαστε μία ομάδα πολύ ποιοτική. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Keywords
Τυχαία Θέματα