ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Χρυσοφάκης: "Με Μάντζαρη ακόμα κι αν πέσουμε"

Είναι μετρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού οι ομάδες που κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι τον Μάιο. Ο Ερμής Πειραιά έχει μάθει να είναι εξαίρεση στον κανόνα από την ημέρα που ανέλαβε το σύλλογο η οικογένεια Χρυσοφάκη.

Η συνέπεια και η συνέχεια της ομάδας έχει ανταμειφθεί και ήδη οι ερυθρόλευκοι μετρούν τρεις συνεχόμενες ανόδους. Και όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις, οι Εθνικές κατηγορίες θα υποδεχθούν τον Ερμή την επόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος Λευτέρης Χρυσοφάκης μίλησε στο superbasket.gr

και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Αντώνη Μάντζαρη, για τις ως τώρα σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις, εξέφρασε τη διαφωνία του με όσους... τάζουν και δεν είναι συνεπείς. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το ψέμμα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο μπάσκετ, όμως πολλοί παίκτες δεν... αλλάζουν.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

-Αλλη μια άνοδος... Δεν μπορεί να μην είστε ικανοποιημένοι...

"Ηταν μια παράξενη σεζόν για μας, η οποία μπορώ να πω ότι δεν χάρηκα όσο ήθελα. Η ομάδα πήρε πάλι το πρωτάθλημα, αλλά υπήρχαν προβλήματα και εντός και εκτός παρκέ. Ολα αυτά δεν μας άφησαν να ευχαριστηθούμε το πρωτάθλημα που πήραμε. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλές αλλαγές προπονητών, κάτι που εκνεύρισε και τους παίκτες και εμά.ς. Ηταν κάτι που δεν επιθυμούσαμε. Στην πραγματικότητα δεν τους διώχναμε εμείς ως διοίκηση, αλλά διάφορες καταστάσεις μας ωθούσαν σε τέτοιες κινήσεις".

- Παρ' όλα αυτά η προσπάθεια συνεχίζεται. Ο στόχος είναι άλλη μια άνοδος;

"Η ομάδα μέχρι και πριν από δύο εβδομνάδες παιδεύτηκε για να δει πού θα συνεχίσει, τι θα κάνει, σε ποιο γήπεδο θα παίζει, πράγμα που τελικά ξεκαθάρισε πρόσφατα. Υπήρχαν πάρα πολλές προτάσεις λόγω της φερεγγυότητας μας. Προτάσεις για συνεργασία και συγχώνευση, γεγονός που μας τιμά ως σύλλγο, διότι οι άλλες ομάδες που ήθελαν να έρθουν κοντά μας, γνώριζαν πως είμαστε φερέγγυοι".

- Γιατί όμως να γίνει συχγώνευση από τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει οικονομικά προβλήματα;

"Το έχω ξαναπεί πως ο μόνος λόγος που θέλαμε συγχώνευση ήταν το γήπεδο. Το επαναλαμβάνω και τώρα. Αν μας έρθει πρόταση για συνεργασία ακόμα και από ομάδα Δ ΕΣΚΑΝΑ, θα την κάνουμε αν μπορούμε να βρούμε λύση στο γηπεδικό πρόβλημα".

- Ποια είναι τα σχέδια για το άμεσο μέλλον;

"Αυτή τη στιγμή είμαστε τρία αδέλφια και όλες αυτές οι δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε φέτος, μας πείσμωσαν και μας έκαναν να αγαπάμε περισσότερο το μπάσκετ. Η ομάδα, όπως ξέρετε, έχει πάρει προπονητή τον Αντώνη Μάντζαρη, ο οποίος θα έχει τέτοια στήριξη από εμάς, που θα μείνει στον πάγκο ακόμα κι αν πέσουμε στην Β' ΕΣΚΑΝΑ. Αυτό το δηλώνω και για τους παίκτες που θα έρθουν, αυτούς που ήρθαν και όσους έχουν μείνει.".

- Μέχρι στιγμής, βέβαια, έχουν γίνει τρεις κινήσεις που έχουν συζητηθεί...

"Εχουμε ήδη κάνει και τρεις μεταγραφές, τον Μάικ Ευαγγελίτση, τον Θέμη Φωτόπουλο και τον Λαέρτη Λοϊζίδη. Δείχνουν τούτες οι κινήσεις ποιες είναι οι προθέσεις και οι στόχοι μας για αυτή η σεζόν. Δεν κρυβόμαστε, θέλουμε άλλο ένα πρωτάθλημα, άλλη μία άνοδο".

- Για να πάμε πάλι στο θέμα του προπονητή. Ο Πορφύρας αντέδρασε γιατί είχε συμφωνήσει με τον Μάντζαρη. Ποια είναι η θέση σας;

"Επειδή πολλά ακούστηκαν για τον Αντώνη Μάντζαρη, θέλω να πω ότι και με τον Αντώνη και με τον αδελφό του τον Βαγγέλη ήμασταν και είμαστε πολύ φίλοι. Ηταν κάτι αναπόφευκτο να δεχθεί την πρότασή μας, να αλλάξει ομάδα και να έρθει στον Ερμή. Δεν θεωρώ σωστό ότι έπρεπε να βγουν ανακοινώσεις. Δεν φταίει ο Αντώνης που έφυγε από τον Πορφύρα, δεν νομίζω ότι έγινε τόσο μεγάλο κακό. Μάιο αποχώρησε, δεν έφυγε τον Σεπτέμβρη όταν είχε ήδη στήσει το ρόστερ. Αν το έκανε τότε, θα ήταν μια άτιμη κίνηση".

- Ποια η σχέση σας μέσα στο γήπεδο με τον Μάντζαρη;

"Εμπιστευόμαστε απόλυτα τον Αντώνη και όλες οι κινήσεις του γίνονται με βάση τις επιθυμίες και τις εισγήσεις τους. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζονται άλλα λόγια, τα υπόλοιπα στο παρκέ".

- Πριν από ένα χρόνο τέτοιο καιρό είχατε εξαπολύσει επίθεση σε όσους είναι ασυνεπής οικονομικά, αλλά και στους παίκτες που προτιμούν τα... λόγια και όχι τις πράξεις...

"Με στεναχωρεί σε κάθε μεταγραφική σεζόν το γεγονός ότι παίκτες ευγνωσμένης αξίας, συνεχίζουν να διαλέγουν ομάδες που συνεχώς έχουν δείξει πως δεν έχουν συνέπεια και φερεγγυότητα και δεν τιμούν τις υποσχέσεις που δίνουν στην αρχή της περιόδου. Είναι κάτι που με στεναχωρεί, γιατί το βλέπω κάθε χρόνο και δεν αλλάζει. Εγώ και τα αδέλφια μου και πέντε έξι ομάδες ακόμα προσπαθούμε να καθαρίσουμε το χώρο και δεν γίνεται τίποτα. Βλέπετε τον Εθνικό και τον Βασίλη Δέρβο, που επίσης είναι συνεπής και ό,τι υπόσχεται, το τηρεί και με το παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που κάνει πιο δύσκολη και τη δική μας θέση. Ανεβαίνουν τα μπάτζετ κι αυτό το πληρώνουμε ουσιαστικά εμείς, διότι εμείς δεν τάζουμε απλά. Τηρούμε τις υποσχέσεις μας στο ακέραιο. Οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας όμως μένουν στα λόγια κι έτσι ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος".

- Ακόμα κι έτσι, ισχύει ότι στόχος του Ερμή είναι να φτάσει μέχρι την Α1; Με το δικό του τρόπο...

"Αυτός είναι ο στόχος, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον. Θα κάνουμε τα πάντα για να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα