ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Αρμστρονγκ: «Να ράψουμε το 7ο αστέρι»

Ο Χίλτον Αρμστρονγκ είναι καινούργιος στον Παναθηναϊκό, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως το «τριφύλλι» στοχεύει πάντα υψηλά.

Ο 28χρονος σέντερ χρίζει μεγάλο «όπλο» του Παναθηναϊκού τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του και μέσω του superbasket.gr στέλνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας στους φιλάθλους των «πρασίνων».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις

από τον Παναθηναϊκό;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα, κατάλαβα πως ο Παναθηναϊκός είναι μία σπουδαία ομάδα. Ολα τα παιδιά είναι πολύ καλά. Κανένας δεν είναι εγωιστής και όλοι νοιάζονται για την ομάδα. Αυτά είναι και τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να βρούμε την καλύτερη χημεία μεταξύ μας».

Ποιο θα είναι το «όπλο» της ομάδας;

«Ο «Σόφο» (σ.σ Σοφοκλής Σχορτσανίτης) είναι το όπλο μας. Αποτελεί το κεντρικό κομμάτι που μας κρατάει ενωμένους. Επίσης, έχουμε πολλή ενέργεια και όλοι στην ομάδα θέλουμε να παίξουμε δυνατά. Ολοι θέλουμε να συνεισφέρουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα».

Με τον Σχορτσανίτη αγωνίζεστε στην ίδια θέση, αλλά υποστηρίζεις πως θα είναι το «όπλο» του Παναθηναϊκού. Δεν είναι λίγο περίεργο αυτό;

«Γνωρίζω πως αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση, αλλά διαφέρουμε στο παιχνίδι μας. Ο Σοφοκλής είναι πολύ δυνατός. Εγώ είμαι εδώ για την άμυνα. Δεν ανησυχώ για την επίθεση και για το αν θα σκοράρω. Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι διαφορετικός. Φυσικά, αν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, θα το κάνω. Αν ο προπονητής μού δώσει την μπάλα, θα σκοράρω. Δεν ξέρω πόσο ζυγίζει ο «Σόφο», αλλά κανείς από τους αντιπάλους μας δεν πρόκειται να τον μετακινήσει. Εκείνος, όμως, θα μετακινεί όλους τους άλλους».

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού άλλαξε κατά πολύ φέτος. Οι στόχοι άλλαξαν;

«Είμαστε μία καινούργια ομάδα, αλλά οι στόχοι είναι πάντα ίδιοι. Θέλουμε να νικήσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Δεν υπάρχει άλλος στόχος. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να ράψουμε ακόμα ένα αστέρι στην φανέλα. Οταν παίζεις μπάσκετ, μοναδικός στόχος είναι η νίκη».

Το γεγονός ότι την περσινή σεζόν το πρωτάθλημα κατέληξε στον Ολυμπιακό, σάς αγχώνει;

«Ειλικρινά, πιστεύω πως δεν υπάρχει περισσότερη πίεση. Ολοι μάς ρωτάνε για την πίεση. Είμαστε μία καινούργια ομάδα και λόγω της ιστορίας του Παναθηναϊκού, όλοι περιμένουν από εμάς να νικήσουμε. Την ίδια στιγμή εμείς προσπαθούμε να βρούμε την χημεία μας. Πιστεύω πως μπορούμε νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αρκεί να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας (σ.σ Αργύρη Πεδουλάκη) και να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλύτερα.

Γνωρίζεις για την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού;

«Μου είπαν πως υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Είδα μερικά βίντεο στο youtube και κατάλαβα πως το κοινό είναι πολύ ενθουσιώδης. Παρατήρησα πως στα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού υπάρχουν αυξημένα μέτρα προστασίας και πως τα γήπεδα μοιάζουν με κλουβιά (σ.σ λόγω του δίχτυ ασφαλείας που τοποθετείται στα μα

Keywords
Τυχαία Θέματα