Σολωμός: "Οι Τράχωνες θα ανέβουν"

Οι Τράχωνες έφυγαν με το μεγάλο διπλό από την έδρα του ΑΟΝ Αργυρούπολης με 59-66 για την 19η αγωνιστική και η άμυνα ήταν εκείνη που έδωσε την νίκη στην ομάδα του όπως δήλωσε ο Γιώργος Σολωμός:

"Είχαμε περισσότερες λύσεις στην άμυνά μας. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην κατηγορία στην άμυνα και αυτό λέει κάτι. Είχαμε μεγαλύτερη κάλυψη και από τους αντιπάλους μόνο ο Τσιώκος κατάφερε να βρει διαδρόμους. Η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης".

Η άμυνα εκτός από το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΟΝΑ

είναι και για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος: "Σαφέστατα και είναι το κλειδί της πρώτης θέσης η άμυνά μας", δήλωσε αρχικά ο προπονητής των Τραχώνων και συνέχισε: "Η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός. Έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού, ένα προφίλ μπάσκετ το οποίο το έχουν εμπεδώσει οι παίκτες και όλα λειτουργούν. Όταν παίζεις καλό μπάσκετ, έρχονται και τα αποτελέσματα και οι νίκες".

Η ομάδα των Τραχώνων έχει διατηρήσει μεγάλο αριθμό παικτών από την περσινή χρονιά και ο Γιώργος Σολωμός μας εξήγησε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την επιτυχία της ομάδας:

"Έχουμε κρατήσει το μεγαλύτερο κορμό παικτών από την περσινή χρονιά. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό συστατικό, από την στιγμή που μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Κάποιες νίκες έρχονται γιατί τα παιδιά ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού ο ένας του άλλου και μπορούν να συνεργαστούν".

Οι Τράχωνες φαντάζουν ως ένα από τα φαβορί για να κατακτήσουν την άνοδο και να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία. Η ομάδα του Γιώργου Σολωμού την περσινή σεζόν έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία που έχει καταφέρει να φτάσει στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και να επικρατήσει ομάδων μεγαλύτερης κατηγορίας. Ποια είναι το μυστικό για αυτήν την πορεία που ξεκίνησε από πέρσι και συνεχίζεται;

"Όταν αποκλείεις ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, αυτό κάτι δείχνει. Δεν είναι θέμα τύχης, είναι ζήτημα καθημερινής προσπάθειας και μεγάλης δουλειάς που γίνεται από όλους μας".

Την επόμενη αγωνιστική οι Τράχωνες θα αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο και αυτό είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Γιώργο Σολωμό, καθώς ανδρώθηκε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και υπήρξε παίκτης της:

"Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Πανιωνίου και ήμουν παίκτης της ανδρικής ομάδας. Συναισθηματικά τον Πανιώνιο δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω σαν αντίπαλο. Είναι ένα παιχνίδι όπου τα παιδιά θα πάρουν εμπειρίες. Και εμείς αλλά και οι άλλες ομάδες βοηθάμε τα παιδιά του πανιωνίου να πάρουν εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια".

Ο στόχος της ομάδας των Τραχώνων είναι ξεκάθαρος: "Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η άνοδο είναι ο στόχος μας. Πιστεύω ότι στο τέλος θα την πάρουμε, γιατί στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες".

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος ο Γιώργος Σολωμός μας είπε: "Το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Έχει πολλές αξιόλογες ομάδες. Κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο πριν τελειώσει. Υπάρχουν τρεις- τέσσερις ομάδε

Keywords
Τυχαία Θέματα