ΣΕΠΚ | Τσαούσης: "Ένας μικρός Γολγοθάς"

Από την αρχή της σεζόν δεν μπήκαν βαθμολογικοί στόχοι. Το μοναδικό μέλημα των ανθρώπων της Έξω Παναγίτσας ήταν παιδιά από τα τμήματα υποδομής να πάρουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες στο δύσκολο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου Νότου της Γ' εθνικής.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Τσαούσης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τον δύσκολο και συνάμα άχαρο ρόλο που έχει αναλάβει.

Who is who

Ο Γιάννης Τσαούσης γεννήθηκε το 1970 και αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ

της Γιουγκοσλαβίας. Σε ηλικία 26 ετών ξεκίνησε η ενασχόληση του με την προπονητική. Από το 1996 έως το 2006 ήταν άμεσος συνεργάτης στην ΑΓΕΧ δίπλα σε σπουδαίους προπονητές (Βαγγέλης Αγγέλου, Κώστας Μίσσας, Βλάντο Τζουρόβιτς, Θανάσης Γιαπλές). Τη σεζόν 2008-09 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη Λιβαδειά, ενώ ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η συνεργασία του με την Έξω Παναγίτσα. Με τις ακαδημίες της ΑΓΕΧ τη σεζόν 1999-2000 πανηγύρισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Για την φετινή σεζόν, η οποία έχει αρκετές ιδιαιτερότητες για την Έξω Παναγίτσα:

"Έχουμε μείνει προσηλωμένοι στον στόχο μας, ο οποίος από την αρχή ήταν να αναδείξουμε κάποια παιδιά που υπάρχουν στο παιδικό και το εφηβικό μας. Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παπάγου δεν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί (117-46), καθώς μας έλειπαν τρία παιδιά (1 παίδας και 2 έφηβοι) που θεωρητικά είναι πιο έτοιμοι μπασκετικά. Στο ρόστερ μας υπάρχουν αρκετά παιδιά που είναι γεννημένα το 1998 και το 1997. Ακολουθούμε το πλάνο που είχαμε από την αρχή γνωρίζοντας ότι θα πέσουμε.

Οι προσθήκες που έγιναν στους άντρες ήταν ιδιαίτερες, καθώς αποκτήσαμε παιδιά από την τοπική κοινωνία που δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ σε επίπεδο Γ' εθνικής. Είναι δύσκολο για όλα τα παιδιά να γνωρίζουν τόσο βαριές ήττες, όμως θέλει μεγάλη υπομονή από όλους μας. Τα καταλαβαίνω γι' αυτό και προσπαθώ να διορθώσω λάθη που θα τα βοηθήσουν στο μέλλον. Μόνο εγώ γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι και η δική μου δουλειά. Είναι ένας μικρός Γολγοθάς.

Γενικά πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά μου γιατί δεν είναι εύκολο να χάνεις συνέχεια με μεγάλες διαφορές. Για κανέναν μας δεν είναι εύκολο, όμως ευελπιστούμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε κάποια αποτελέσματα. Θα είναι τεράστια η χαρά μου να δω κάποια από τα παιδιά που συνεργάζομαι τώρα στο μέλλον να παίζουν σε μεγαλύτερη κατηγορία".

Για την υπόλοιπη κατηγορία:

"Η κατηγορία αποτελείτε από δυνατότατες ομάδες. Πρώτη είναι η Λιβαδειά στην οποία είχα δουλέψει πριν 3 χρόνια, είναι ο Ιωνικός που με τον κόουτς Καραγιάννη είναι δυνατοί, η Γέρα έχει ένα σύνολο με λίγους παίκτες, όμως ειδικά στην έδρα της ανεβαίνει επίπεδο, ο Παπάγος κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια. Διαχρονικά ο 2ος όμιλος της Γ' εθνικής είναι ο πιο ανταγωνιστικός. Δεν είναι τυχαίο ότι όποια ομάδα βγαίνει πρωταθλήτρια από αυτή τη κατηγορία στη συνέχεια πρωταγωνιστεί. Ενδεικτικά αναφέρω την Κηφισιά, τον Φιλαθλητικό, το Ηράκλειο, την Ελευσίνα. Υπάρχει ποιότητα και φέτος. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι αγωνίζονται ονόματα που έχουν παίξει Α1 όπως οι Παναγιωταράκος, Υφαντής και Αρσένης. Για εμένα ίσως είναι πιο εύκολο να παίξεις στη Β' εθνική παρά στον 2ο όμιλο Νότου της Γ'"

Keywords
Τυχαία Θέματα