ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Σαν την μπαταρία Duracell!

Όταν οι άλλοι σταματούν, εκείνος συνεχίζει! Διότι πολύ απλά ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που βρήκε την απαιτούμενη χημεία, «στραγγαλίζει» τον κάθε αντίπαλο και τον μεταμορφώνει σε μια ομάδα που χάνει τα αυγά και τα… πασχάλια.


Το σύνολο - αυτό αποτελεί την βάση – που φοράει πράσινα έχει τον τρόπο του να παίρνει αυτό που θέλει κόντρα στους παίκτες που φορούν ερυθρόλευκα. Αυτό έκανε τόσα χρόνια επί Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αυτό κάνει και επί Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος έχει πάρει τον αέρα του

Γιώργου Μπαρτζώκα έχοντας 6 νίκες και μάλιστα και οι 6 σημαντικές (3-0 στους τελικούς των πλέι οφ, μία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πέρυσι ενώ φέτος οι «πράσινοι» έχουν μία στον νοκ άουτ ημιτελικό για το Κύπελλο και μία τώρα που «κλείδωσε» και το απόλυτο αβαντάζ).

Δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι η άμυνα είναι το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού που έχει τον τρόπο να την θέτει σε εφαρμογή και μέσω αυτής να βγάζει περίσσεια ενέργεια και να «σκοτώνει» όταν οι άλλοι ξεμένουν από δυνάμεις. Κοντολογίς υπάρχει η αίσθηση ότι οι παίκτες των νταμπλούχων Ελλάδας είναι βιονικοί και φρέσκοι. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια και φάνηκε στο κρίσιμο σημείο κόντρα στον Ολυμπιακό που δεν είχε πλέον δυνάμεις να σκοράρει με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να κάνουν ένα σερί 11-0 και στην ουσία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι (56-42 στο 38.04).

Επειδή τα νούμερα παίζουν καμιά φορά ρόλο αξίζει να δείτε το ranking μεταξύ των δύο ομάδων που ήταν νταμπλ σκορ (64 έναντι 32) και σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα 19 λάθη του Ολυμπιακού στα οποία αναγκάστηκε να υποπέσει λόγω πιεστικής άμυνας, αλλά και στα 13 κλεψίματα των παικτών του Παναθηναϊκού εκ των οποίων τα 7 ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Μέσα από τις νίκες και πόσω μάλλον τις συνεχόμενες, χτίζεται ο χαρακτήρας μιας ομάδας και αυτό κάνει ο Παναθηναϊκός διότι έχει βάλει μπρος την μηχανή και δουλεύει έχοντας σε κάθε παιχνίδι διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Όπως και να το κάνουμε, ο αγώνας κόντρα στην Φενέρ είναι περίεργος ειδικά για τους Διαμαντίδη-Μπατίστ-Φώτση που είχαν γαλουχηθεί μπασκετικά στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά ως εκεί, διότι στόχος τους είναι να τον στεναχωρήσουν. Το 0/3 των Τούρκων δεν παραπλανεί τους «πράσινους» διότι γνωρίζουν ότι θα τα δώσουν όλα. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 4/4 θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μισή πρόκριση. Οπότε όπως έλεγε και ο Τσαρτσαρής, το τσιπάκι αλλάζει. Ωρα για Ευρωλίγκα…

Keywords
Τυχαία Θέματα