ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Οταν παίξουν με κλειστά μάτια...

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού καθημερινά μαθαίνουν ο ένας τον άλλον στις προπονήσεις με απώτερο σκοπό να μην χρειαστεί να κάνουν νοήματα στους αγώνες, αλλά να βάλουν τον αυτόματο... πιλότο.

Παρακολούθησα τον Παναθηναϊκό στα τρία παιχνίδια του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο και οι πρώτες υποψίες για μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα που θα παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ, όπως λέει και ο Αργύρης Πεδουλάκης έκαναν την εμφάνισή τους, χωρίς ωστόσο να σημαίνει

κάτι αυτό καθώς ο δρόμος ήταν μακρύς.

Κόντρα στον Πανιώνιο για την τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός από το δεύτερο μισό έβγαλε αρκετή ενέργεια, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, επιχείρησε με επιτυχία να απελευθερώσει τον Σχορτσανίτη ώστε να παίξει στο ένας εναντίον ενός όπου είναι ανίκητος, είχε έναν «μορφωμένο» - όσον αφορά τα αγωνιστικά θέλω της ομάδας - Ούκιτς, αλλά και έναν Μασιούλις να αποδεικνύει ότι είναι... πολυθεσίτης καθώς αγωνίστηκε με επιτυχία στην θέση «4».

Οι περισσότεροι πόντοι προήλθαν μέσω προσωπικών πρωτοβουλιών με εξαίρεση μερικές εξαιρετικές συνεργασίες. Κάτι πολύ λογικό καθώς ακόμα οι «πράσινοι» δεν γνωρίζουν καλά καλά το παιχνίδι των συμπαικτών τους. Τους λείπουν οι αυτοματισμοί και η ομοιογένεια σε επίθεση και σε άμυνα. Ωστόσο, ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Παναθηναϊκού και όταν φτάσει να έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν με... κλειστά μάτια, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη και μόνο χωρίς να θέλω να κάνω συγκρίσεις με το λαμπρό παρελθόν.

Από την συνέντευξη Τύπου κράτησα μερικές αράδες άκρως σημαντικές από τον Αργύρη Πεδουλάκη που αποτελούν το... ζουμί. «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που θέλει να παίζει με το μυαλό. Κι αυτό δεν γίνεται αυτόματα. Δεν πατάς ένα κουμπί και έτοιμο. Περνάς από το δημοτικό, το γυμνάσιο και προχωράς. Η ομάδα είχε χρόνια ίδιους παίκτες, ίδιο κορμό. Αυτό άλλαξε. Ταλέντο είναι το μυαλό. Να παίζεις με 200 σφυγμούς και να σκέφτεσαι».

Μέσα σε αυτές τις 52 ξεκάθαρες λέξεις, ο «Αρτζι» ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θέλει από τους παίκτες του στηριζόμενος στο μοναδικό αγωνιστικό DNA που έχει ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Σταδιακά ο κόουτς Πεδουλάκης θα πετύχει αυτό που θέλει ενώ μόλις ενταχθεί για τα καλά ο Λάσμε στην ομάδα και μάθει την τακτική ο Αρμστρονγκ, τότε το χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ θα έχει περισσότερα... ντεσιμπέλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα