ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Η βραδιά του «Αρτζι»

Η πίεση είχε ανέβει και ο... παλμός της καρδιάς χτυπούσε πιο δυνατά. Και όμως ο Παναθηναϊκός που στην πλειοψηφία του δεν έχει παραστάσεις τέτοιου επιπέδου έκανε... σκόνη και θρύψαλα την Ρεάλ. Είχε πάθος και καρδιά όπως παραδέχθηκε ο Πάμπλο Λάσο. Είχε όμως και μαεστρικό κοουτσάρισμα.

Εξαιρετικοί οι «πράσινοι», αλλά ακόμα πιο εξαιρετικός ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο «Αρτζι» είχε κάνει λόγο πριν τον αγώνα για διαχείριση της πίεσης.Αναμφίβολα και ο ίδιος πριν το ματς περίμενε το κάτι διαφορετικό

από τους παίκτες του έχοντας και ο ίδιος πίεση κάτι λογικό.

Περίμενε να αποτυπώσουν τα παιδιά του - όπως τα αποκαλεί - όσα τους είχε ζητήσει για να μπορέσουν να «μπλοκάρουν» την Ρεάλ των 90 πόντων ανά παιχνίδι. Τους το ζήτησε και το έκαναν πράξη με «αιχμή» του δόρατος την άμυνα του... «ένας για όλους και όλοι για έναν» που ήθελε γερά πνευμόνια. Ο προπονητής των «πρασίνων» ναι μεν δεν... μπήκε στο παρκέ να παίξει και να θυμηθεί τον άλλοτε αριστερόχειρα πλέι μέικερ του Περιστερίου και του Παναθηναϊκού, ωστόσο έζησε το κάθε δευτερόλεπτο από τον πάγκο και είχε πάντα απαντήσεις στην τακτική που είχε ο ομότιτλος του στην Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παρά τις όποιες μουρμούρες εμφανίστηκαν, ένιωσε δικαιωμένος, ανακουφισμένος και συνάμα γεμάτος ευχάριστα συναισθήματα. Και καλά έκανε διότι είχε πολύ μεγάλο μερίδιο στην νίκη-βάλσαμο για πολλούς λόγους. Ωστόσο, επειδή γνωρίζει ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει φτάσει στο σημείο που επιθυμεί και ο ίδιος είναι προσγειωμένος όπως και όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Αλλωστε όπως είπε μετά το φινάλε... «την εμπειρία την περπατάς».

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα δρόμο να περπατήσει, αλλά βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Το θέμα είναι να αποφύγει τις κακοτοπιές. Η αρχή έγινε και σημασία έχει πλέον η διάρκεια. Δηλαδή ο «τελικός» με την Καντού.

Υ.Γ. Αναμένω να παρακολουθήσω και τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Τον Μάρκους Μπανκς και Τζέισον Καπόνο. Παίκτες με εξαιρετικά στοιχεία που αν τα παρουσιάσουν στο παρκέ όντας στο «πράσινο» καλούπι, τότε ποιοτικά ο Παναθηναϊκός θα ανέβει ακόμα περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα