ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Εχει την υποχρέωση να ασχοληθεί

Η συνήθεια που... δεν έχει γίνει λατρεία επικρατεί στην ΑΕΚ και το φετινό καλοκαίρι. Τα προβλήματα πάνε πακέτο με αυτή την ομάδα και δεν έχουν τελειωμό.

Ωστόσο, μέχρι τις 27 του μήνα θα πρέπει να βρεθεί λύση. Διαφορετικά θα ζήσει την πιο μαύρη μέρα της ιστορίας της.

Από την στιγμή που αποφάσισε ο Γιάννης Φιλίππου να παραιτηθεί από τα διοικητικά ηνία

της «Ενωσης» έχοντας ωστόσο τις μετοχές, τα βάσανα της ομάδας κάθε χρόνο αυξάνονταν και έγιναν ένα τεράστιο βουνό. Δεν γράφω κάτι νέο, αυτή είναι η αλήθεια.

Η εκάστοτε διοίκηση πρωτοδικείου πάλευε με τα... κύματα για να μπορέσει να κάνει το αυτονόητο. Να πάρει την έγκριση από την ΕΕΑ για συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και κατά συνέπεια να χτίσει το ρόστερ για μια αξιοπρεπή πορεία.

Ωστόσο φέτος η διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τοπίο. Μέχρι τις 27 του μήνα θα πρέπει να γίνει γνωστό σε ποια εθνική κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα του χρόνου. Διαφορετικά δεν θα συμμετέχει και την μεθεπόμενη χρονιά θα είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί στο τοπικό. Το ποιος θα πάρει την απόφαση για να δηλώσει την ομάδα είναι άγνωστο.

Η ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει στείλει επιστολή στον Φιλίππου για να προβάλλει τις προθέσεις του σε έκτακτη γενική συνέλευση, αλλά αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά ενώ οφείλει πλέον να πάρει μια απόφαση είτε είναι στις ΗΠΑ, είτε σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Είναι υποχρεωμένος μόνο εκείνος να πάρει την απόφαση καθώς άσχετα που αδιαφορεί - κακώς πλέον - κατέχει ακόμα το 90% των μετοχών.

Η λύση μέσω μιας νέας διοίκησης πρωτοδικείου είναι εφήμερη και δεν επουλώνει τις πληγές. Πρέπει να υπάρξει λύση δραστική και αυτή πρέπει να πάρει όπως είπα μόνο ο Γιάννης Φιλίππου. Διότι η ερασιτεχνική δεν μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο όπως είναι λογικό διότι διαθέτει το 10%. Αρα το μπαλάκι είναι στον Γιάννη Φιλίππου και ίσως έφτασε πλέον η ώρα να κάνει το καθήκον του έστω και μετά από πολλά χρόνια για να κινητοποιηθεί πέραν της ατάκας για πώληση της ομάδας με ένα ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα