ΠΑΡΤΙΖΑΝ | Ζοτς: "Ολοι μου έλεγαν πως έκανα λάθος..."

Ο τεχνικός του εν δυνάμει πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έδωσε το παρών στο επετειακό πάρτι για την συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον αλησμόνητο Τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην Κωνσταντινούπολη το 1992 και την κατάκτησή του από την Παρτιζάν και εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι νιώθει δικαίωση για όσα έχει πετύχει...

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ζοτς δεν έδωσε το παρών στην πρώτη προπόνηση του "Τριφυλλιού"

μετά το Πάσχα, μιας και ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς, ως ο τεχνικός εκείνης της Παρτιζάν, που επικράτησε της Μπανταλόνα με 71-70 με το... τρελό τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς!

Στην εκδήλωση, όπου προβλήθηκε ένα αφιέρωμα μίας ώρας με πλάνα του θριάμβου και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και προσωπικοτήτων του σερβικού αθλητισμού, παρευρέθηκαν τα περισσότερα μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του '92..

"Ηταν κάτι φανταστικό. Το μόνο πρόβλημα είναι πως τώρα, 20 χρόνια μετά, βλέποντας τις εικόνες διαπιστώνω πως όλοι ήμασταν πολύ νεώτεροι τότε", δήλωσε χαμογελώντας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε: "Ηταν η πρώτη μου χρονιά σαν προπονητής. Αποφάσισα να σταματήσω το μπάσκετ για να ασχοληθώ με την προπονητική και όλοι μου έλεγαν πως έκανα λάθος. Και να πού είμαι τώρα! Είχα την ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ που κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Θυμάμαι ακόμη τους πανηγυρισμούς".

Οσο για το αν η Παρτιζάν μπορεί να επαναλάβει τον άθλο αυτό, είπε: "Εύχομαι η Παρτιζάν να καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Πιο σημαντικό όμως είναι να συνεχίσει την παραγωγή παικτών και προπονητών, κάτι στο οποίο είναι μοναδική στην Ευρώπη. Να συνεχιστεί η παράδοση της Παρτιζάν... Δεν είναι εύκολο να πάρεις έναν ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά πριν δύο χρόνια έφτασε στο φάιναλ φορ και κοντά στον τελικό. Αρα όλα είναι πιθανά".

Keywords
Τυχαία Θέματα