Παπανικολάου: "Στο χέρι μας η πρωτιά"

Ο διεθνής φόργουορντ όπως ήταν απολύτως λογικό αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και στην μεταμόρφωση του Ολυμπιακού μετά την απόκτηση των Τζόι Ντόρσεϊ και Έισι Λο.

Η συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Ζέρβα ο Κώστας Παπανικολάου στην εκπομπή "θρυλικά μεσάνυχτα" του NovaΣπορ Fm:

Κώστα, ο στόχος επετεύχθη κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά με αρκετή περιπέτεια στο τέλος…

«Όπως το πες. Στόχος επετεύχθη. Η νίκη ήταν αυτό που

θέλαμε πάνω απ’ όλα. Δυστυχώς, από δικά μας λάθη δεν ήρθε και η διαφορά, παρότι ήμασταν πολύ κοντά. Τώρα περιπλέξαμε κάπως τα πράγματα για την πρώτη θέση, αλλά το σημαντικό είναι ότι τώρα είναι όλα στο χέρι μας. Είμαστε πρώτοι και θα κάνουμε τα πάντα μέχρι το τέλος της σεζόν για το πλεονέκτημα έδρας».

Μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου ήσασταν εξαιρετικοί. Πως εξηγείς τη μεταμόρφωση της ομάδας στο τέλος;

«Το συζητήσαμε με τα παιδιά μετά τον αγώνα. Πρέπει να το προσέξουμε πολύ αυτό το κομμάτι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Έγινε στην Τουρκία στα τελευταία δύο λεπτά, έγινε και με τον Παναθηναϊκό στα τελευταία πέντε. Νομίζω ότι σε αυτά τα σημεία φαίνεται ένα κομμάτι της απειρίας της ομάδας, αλλά και ατομικά. Κυρίως στα νέα παιδιά που είμαστε στην ομάδα χωρίς πολλές παραστάσεις. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για σαράντα λεπτά σε κάθε αγώνα, αλλιώς στη συνέχεια μπορεί να μας στοιχίσει».

Ως το σημείο που προηγηθήκατε με δεκαεννέα πόντους, θεωρείς ότι πραγματοποιήσατε την καλύτερη σας εμφάνιση φέτος;

«Κανείς στην ομάδα δεν το σκέφτεται έτσι, γιατί ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Γνωρίζουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσα από την άμυνα και χθες όλα ήρθαν μέσα από αυτή. Δεν πήραμε διαφορά τυχαία ή με…τρελά καλάθια. Δεν έγινε τίποτα κατά τύχη. Παίξαμε άμυνα, κάτι που βλέπουμε στις προπονήσεις ότι μπορούμε να κάνουμε καλά και θέλουμε να βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Όσο περισσότερη ενέργεια βγάλουμε σε αυτόν τον τομέα, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράματα για εμάς. Στα τελευταία λεπτά που δεν το κάναμε, όλα πήγαν να έρθουν ανάποδα».

Ήταν «κλειδί» η αντιμετώπιση του δυνατού σημείου του Παναθηναϊκού που είναι το πικ εν ρολ;

«Όλοι ξέρουμε ότι το δίδυμο Διαμαντίδη-Μπατίστ στα πικ εν ρολ είναι πάρα πολύ δυνατό και χρειάζεται προσοχή. Το δυνατό τους κομμάτι είναι εκεί. Όλα ξεκινούν από το πικ εν ρολ. Ο Βαγγέλης (σ.σ. Μάντζαρης) έκανε καταπληκτική δουλειά στον Διαμαντίδη, έπαιξε καταπληκτική άμυνα. Παράλληλα, βοήθησε και στο σκοράρισμα. Σίγουρα με αυτή την άνοδο του, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Είχαμε έναν …πονοκέφαλο λιγότερο».

Μπήκαν και τα μακρινά σουτ…

«Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη. Θεωρώ ότι στο μπάσκετ όλα είναι θέμα συγκέντρωσης. Δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Χρειάζεται και αυτή, αλλά περισσότερο ρόλο έπαιξε η ψυχραιμία και το καλό μας ξεκίνημα. Ανέβηκε η ψυχολογία και όλα ήταν πιο εύκολα και ανοικτά».

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο
Keywords
Τυχαία Θέματα