ΠΑΟΚ | Τα συμπεράσματα του Σταυρόπουλου

O Νίκος Σταυρόπουλος επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη ύστερα από παρουσία μίας εβδομάδας στις ΗΠΑ έχοντας στις αποσκευές του πολλές σημειώσεις, εμπειρίες και επαφές που αναμένεται να βοηθήσουν πολύ στο μέλλον.

Επαφές επιπέδου στην… πηγή του μπάσκετ και ένα τουρνουά, όπως το Portsmouth Invitational Tournament, στο οποίο παρακολούθησε τους 64 από τους καλύτερους απόφοιτους των αμερικάνικων πανεπιστημίων σε 12 συνολικά παιχνίδια.

O Νίκος

Σταυρόπουλος παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια του P.I.T., επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Georgetown, στο οποίο διατηρεί επαφές με ανθρώπους του μπάσκετ, ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος Ελληνικής ομάδας στο Portsmouth και μέσω του paokbc.gr έκανε την αποτίμηση του ταξιδιού του: "Ηταν ένα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι. Η παρουσία του ΠΑΟΚ σε αυτό το τουρνουά μόνο θετικά πράγματα μπορεί να μας αφήσει. Είναι άλλωστε το κορυφαίο τουρνουά πριν το ντραφτ και ένα από τα πιο σημαντικά που αφορούν παίκτες τέτοιου επιπέδου. Αυτό και μετά το ντραφτ το Λας Βέγκας, που είναι το κορυφαίο. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε συζητήσεις που έγιναν με εκπροσώπους ομάδων του ΝΒΑ, ανταλλάξαμε απόψεις και σκέψεις για ορισμένους παίκτες που είδαμε εκεί και είχαμε ταύτιση απόψεων".

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής του "Δικεφάλου" σημείωσε πως "έχω την εντύπωση ότι το φετινό τουρνουά ήταν λίγο καλύτερου επιπέδου από το περσινό κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι και περισσότεροι οι παίκτες που ήταν στο P.I.T. και θα είναι διαθέσιμοι, αλλά και ικανοί να παίξουν στην Ευρώπη από την επόμενη σεζόν".

Οσον αφορά για την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του P.I.T. ανέφερε πως "κάθε χρόνο πιστεύω ότι κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχει πρόοδος στον ΠΑΟΚ κι αυτό φαίνεται. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο να προσεγγίσουμε παίκτες και μάνατζερ, τώρα έρχονται μόνοι τους και μας προτείνουν παίκτες. Αυτό έγινε και στο Portsmouth. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουν για την δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ, για το μπασκετικό περιβάλλον που υπάρχει, αλλά και τις προοπτικές που έχει ένας παίκτης. Τους ανέφερα και τις περιπτώσεις των Christmas και Marshall, είναι όμως χαρακτηριστικό ότι όλοι γνώριζαν".

Τέλος, ο Νίκος Σταυρόπουλος τόνισε πως "θα κάνουμε τις συζητήσεις που χρειάζονται, θα ενημερώσω τον προπονητή, όλο το σταφ που πρέπει να ξέρει και μαζί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, όταν θα έρθει η ώρα. Ανεξάρτητα από το τι και πότε θα γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν, όπως άλλωστε κάναμε και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτή, που βλέπαμε παίκτες από κολέγια. Το σημαντικό είναι ότι ξέρουμε πολλά, έγιναν επαφές στο Portsmouth με μάνατζερ, παίκτες, αλλά και ανθρώπους του ΝΒΑ. Υπήρχε προσωπική επαφή και γνωριμία και όταν θα έρθει η ώρα για να προχωρήσουμε, δεν θα ξεκινήσουμε από το μηδέν, αλλά θα έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα