ΠΑΟΚ | Ο παράγοντας "ενέργεια"

Με τον πλέον πειστικό τρόπο –κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο Ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας στο “PAOK Sports Arena” του ΚΑΟΔ, δείχνοντας πως όταν βγάζει ενέργεια στην άμυνα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως στα τελευταία παιχνίδια ο «δικέφαλος» αρχίζει να βγάζει κούραση στο παιχνίδι του, όμως όπως είναι ο Γιώργος Μπόγρης

σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου (στο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα Φέχερβαρ για την ακρίβεια) αυτή είναι κυρίως ψυχολογική και στο μυαλό. Άλλωστε, αγωνιστικά η ομάδα παρά την όποια κούραση έχει, με εξαίρεση το παιχνίδι στα Τρίκαλα, δεν έχει κάνει κάποια άλλη ήττα εκτός προγράμματος.

Κόντρα στον ΚΑΟΔ είδαμε την ομάδα για ένα ημίχρονο να είναι επηρεασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Μάρκοβιτς να περάσει αρκετές φορές τη μπάλα στο ζωγραφιστό και με τον Βον κύριο εκφραστή των επιθετικών της προσπαθειών να χτίζει διαφορά. Από τη στιγμή όμως που οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έλεγξαν τα ριμπάουντ όλα έγιναν πιο απλά. Υπήρχε δυνατότητα για δεύτερη και τρίτη –σε κάποιες περιπτώσεις- επίθεση, οι Δραμινοί δεν μπορούσαν να πάρουν πόντους από δεύτερες επιθέσεις και… μοιραία ο ΠΑΟΚ επέβαλε το παιχνίδι του.

Αν πρέπει να σταθεί κάποιος σε πρόσωπα από το χθεσινό παιχνίδι, 3 είναι αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις, ο Κούπερ, ο Χαραλαμπίδης και ο… Κόνιαρης. Ο πρώτος ήταν αυτός που ηγήθηκε της αντεπίθεσης του «δικεφάλου» στο δεύτερο μέρος. Πήρε προσπάθειες, δημιούργησε καταστάσεις για τους συμπαίκτες του, έτρεξε το γήπεδο και έδειξε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο λαβράκι στην αγορά. Οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν διάνα με την απόκτηση του, καθώς αποτελεί τον πλέον σταθερό παίκτη της ομάδας.

Ο δεύτερος τον τελευταίο καιρό ήταν πεσμένος. Εμφανίσεις σαν τη χθεσινή όμως έρχονται να θυμίσουν γιατί ο Χαραλαμπίδης είναι τόσο σημαντικός για την ομάδα. Πήρε πολλά κρίσιμα σουτ, τα οποία δεν αποτυπώνονται ακριβώς στους 14 πόντους που πέτυχε. Η συμβολή του, τόσο όταν η ομάδα κυνηγούσε στο σκορ, όσο και όταν έχτιζε διαφορά, ήταν σημαντική και δείχνει το γιατί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες τύπου Χαραλαμπίδη.

Σχετικά με τον Κόνιαρη τώρα, ο νεαρός αποτελεί το μεγάλο “hot prospect” της ομάδας. Είναι ο παίκτης ο οποίος έχει όλα τα φόντα ώστε να κάνει καριέρα. Είναι μαχητικός στην άμυνα, έχει μπασκετικό τσαμπουκά (πολύ βασικό για ένα παιδί 17 ετών) και είναι αλτρουιστής. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φάση του αγώνα που ενώ θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη φάση με lay up πάσαρε στον Καλλέ για 2 εύκολους πόντους. Καλά όλα αυτά, όμως οφείλει να συνεχίσει έτσι αν θέλει αύριο-μεθαύριο να παίζει 20λεπτα στον ΠΑΟΚ. Έχει όλα τα εχέγγυα να το καταφέρει, φτάνει να δουλέψει.

Η συνέχεια έχει πολλά κουραστικά ταξίδια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης στην Άγκυρα κόντρα στην Άνκαρα. Με νίκη ο «δικέφαλος» καθαρίζει την μπουγάδα αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup. Όσο όμως βγάζει ενέργεια στην άμυνα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα