ΠΑΟΚ | Δικαίωση για ΜακΓκραθ

Ο ΠΑΟΚ βγήκε δικαιωμένος στην υπόθεση του Ντόνι ΜακΓκραθ, καθώς ο Αμερικανοϊρλανδός γκαρντ κατέβαλε το ποσό των 50.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί στη Ζαλγκίρις. Για το θέμα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η ΚΑΕ.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ύστερα από την επίτευξη της καλύτερης δυνατής –για τον ΠΑΟΚ-

συμφωνίας με τον καλαθοσφαιριστή Donnie McGrath, προχώρησε σήμερα στη λύση της συνεργασίας μαζί του και την αποστολή του Letter Of Clearance προς την Λιθουανική Ομοσπονδία. Η αποχώρηση του καλαθοσφαιριστή σαφώς και αποτελεί αγωνιστικό πλήγμα για την ομάδα, αλλά η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, είναι μία σαφέστατη δικαίωση της τακτικής που ακολουθήθηκε από τον ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή. Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι, όπως και όποτε θέλει, χωρίς την έγκριση και την σύμφωνη γνώμη της ομάδας.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, με απόλυτη εμπιστοσύνη για το έργο του προπονητικού επιτελείου και των καλαθοσφαιριστών και υπερηφάνεια για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της φετινής σεζόν", αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της διοίκησης του "δικεφάλου".

Παράλληλα, για την υπόθεση του ΜακΓκραθ τοποθετήθηκε και ο Τέλης Ζουρνατσίδης. Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ μίλησε στον "Libero 107,4":

Για τις κινήσεις του ΜακΓκραθ: "Ο παίκτης έφυγε χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι μπορεί να το κάνει. Επίσης έφυγε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος (αγωνιστικά) λόγος. Αντίθετα ανέβαζε στον ΠΑΟΚ τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο", είπε αρχικά ο Τέλης Ζουρνατζίδης και πρόσθεσε:

"Η πλευρά τού παίκτη θεωρούσε ότι είναι ελεύθερος διότι ο ΠΑΟΚ παραβίασε όρους τού συμβολαίου του. Αν ήταν έτσι τα δεδομένα της υπόθεσης θα έπαιζε στην Ζαλγκίρις χωρίς να καταβάλει στον ΠΑΟΚ ούτε ένα ευρώ. Φυσικά, όμως, δεν έγινε έτσι κι αποδείχθηκε ότι εμείς λέγαμε την αλήθεια. Εμείς υποστηρίζαμε από την αρχή ότι δεν συντρέχουν λόγοι λύσης του συμβολαίου του, γι΄ αυτό κι ενημερώσαμε αμέσως τη FIBA και την Ζαλγκίρις. Σε ένα γενικότερο σχόλιο, τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως τα θέλαμε, από τη στιγμή που ο ΜακΓκράθ ήθελε να φύγει. Το τίμημα, λοιπόν, που προέκυψε ήταν πολύ καλό από τη στιγμή που ο παίκτης θα έφευγε έτσι κι αλλιώς. Επρεπε ο ΠΑΟΚ να διαφυλάξει τα συμφέροντά του".

Για τη στάση του ΠΑΟΚ: "Δεν μπήκαμε σε καμία διαπραγμάτευση με τον παίκτη κι οι επιλογές μας ήταν συγκεκριμένες. Είτε να κυνηγήσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους είτε να ψάξουμε κάποιο κέρδος. Απευθυνθήκαμε σε νομικούς κι ανθρώπους που ξέρουν το σύστημα καλά και μας είπαν ότι το τίμημα που πήραμε υπερκαλύπτει αυτό που θα παίρναμε αν κυνηγούσαμε την υπόθεση στα δικαστήρια. Μετά, υπάρχει και το ηθικό κομμάτι. Και το λέω εγώ, που είχα από τις καλύτερες σχέσεις μαζί του. Κανένας δεν ήθελε τον Μακγκράθ πίσω στην ομάδα".

Για το αν θα αποκτηθεί παίκτης για να καλύψει τη θέση του: "Υπήρχε ένας προγραμματισμός κι ένα σχέδιο στο μυαλό μας από τον Ιούνιο. Εμείς είχαμε συμφωνήσει όλοι από τότε ότι πρέπει να κάνουμε τις λιγότερες δυνατές προσθήκες στις μεταγραφές και να στηριχθούμε για τα επόμενα χρόνια σε πολλούς Έλληνες και νεαρούς παίκτες που θα μπορούν να δείξουν το ταλέντο του μέσα από τον ΠΑΟΚ.

Εμείς κάναμε μια κίνηση, πριν προκύψει το θέμα με τον ΜακΓκραθ κι αποκτήσαμε τον Χρυσικόπουλο. Εναν παίκτη με ταλέντο που πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας. Εμείς θα στηρίξουμε τους Έλληνες, αλλά και νεαρούς παίκτες που έδειξαν στον αγώνα με το Περιστέρι ότι δικαιούνται την εμπιστοσύνη μας. Μπορεί η αποχώρηση τού ΜακΓκραθ να μας δυσκολέψει περισσότερο για την κατάκτηση μια θέσης, όμως σε βάθος χρόνο θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο μας. Θέλουμε μια υγιή ομάδα που δε θα αλλάζει το ρόστερ διαρκώς".

Keywords
Τυχαία Θέματα