ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Τρίτος ο Πανιώνιος

Με πείσμα, ψυχή, πρωταγωνιστή τον Τζον Ντίμπλερ (20 π.) και μαέστρο τον Βασίλη Ξανθόπουλο (7 ασίστ, 3 κλεψ.) ο Πανιώνιος "λύγισε" τον μαχητικό Κολοσσό μέσα στο "Βενετόκλειο" με 63-73 και κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Οι φίλοι του Κολοσσού έδωσαν δυναμικό "παρών" στο γήπεδο και αποθέωσαν την ομάδα τους αναγνωρίζοντας την εξαιρετική παρουσία των Ροδιτών στην φετινή Α1. Μάλιστα η ήττα του Κολοσσού δεν εμπόδισε τον κόσμο, που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί τους παίκτες του

Βασίλη Φραγκιά, να πετάξει κομφετί το γήπεδο 27’’ πριν από το τέλος. Μέχρι να σκουπιστεί το παρκέ για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, ο Βασίλης Φραγκιάς συνεχάρη έναν προς έναν τους παίκτες του Πανιωνίου. Το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα μοιράστηκε και στις δύο ομάδες για την επιτυχημένη τους σεζόν στο πρωτάθλημα.

Το ματς:

Με περισσότερη ενέργεια και όρεξη μπήκαν οι παίκτες του Πανιωνίου στο παρκέ και μετά από τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα είχαν προβάδισμα 4-12. Σε εκείνο το σημείο οι Ροδίτες ξύπνησαν και κατάφεραν –κυρίως από την ευστοχία τους στις ελεύθερες βολές- να μειώσουν την διαφορά και το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 18-18.

Πολλές εναλλαγές στο σκορ είχε η δεύτερη περίοδος, με τις δύο ομάδες να συμβιβάζουν. Ο Κολοσσός μπόρεσε να πάρει μια διαφορά πέντε πόντων, δύο φορές κατά την διάρκεια της περιόδου (26-21 στο 13’ και 33-28 στο 17’) αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβρισκαν τις επιθετικές λύσεις και δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν. Ο Μπίλι Κιζ 15 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 36-37, με λέι-απ διαμόρφωσε το 36-39.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στον Πανιώνιο που με οδηγό τον Τζον Ντίμπλερ και την ενέργεια του Μπίλι Κιζ κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με εννέα πόντους (46-55) δύο λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου. Όμως ο Κολοσσός έτρεξε ένα σερί 4-0 και το δεκάλεπτο έληξε 50-55 υπέρ του Πανιωνίου.

Ο Κολοσσός προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του στην τελευταία περίοδο και μείωσε την διαφορά στους τρεις πόντους (52-55) στο 32ο λεπτό, αλλά ο Ντίμπλερ ήταν και πάλι ο εκτελεστής και έδωσε στον Πανιώνιο "αέρα" 7 πόντων (55-62) στο 35ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου με γκολ φάουλ του Γιώργου Καλαϊτζή σε 61-64, δύο λεπτά πριν από το τέλος. Το ματς οδηγήθηκε στην ρώσικη ρουλέτα των βολών, όπου οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν την ψυχραιμία και πήραν τη νίκη με και πανηγύρισαν την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος. Να τονίσουμε ότι τόσο ο Πανιώνιος, όσο και ο Κολοσσός έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο EuroCup, αλλά είναι στο χέρι των δύο ομάδων αν θα αποφασίσουν να αγωνιστούν στην διοργάνωση.

Εξαιρετικός για ακόμη μία φορά ήταν ο Τζον Ντίμπλερ από πλευράς Πανιωνίου αλλά και ο Βασίλης Καββαδάς που συνέβαλε τα μέγιστα. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Αντώνη Ασημακόπουλου που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κολοσσού με

Δεκάλεπτα: 18-18, 36-39, 50-55, 63-73

Keywords
Τυχαία Θέματα