ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Μπαρτζώκας: "Πιέσαμε τους παίκτες αλλά τα καταφέραμε"

Ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα με φιλάθλους που ξέρουν μπάσκετ και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που προκαλούν πίεση στην ομάδα, όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την πρόκριση των "κυανέρυθρων" στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.

"Τελειώσαμε τη σειρά και τώρα πάμε για τα ημιτελικά. Ειλικρινά συγχαρητήρια στον Στέργιο (σ.σ. Κουφό) και το Ρέθυμνο για την πορεία τους. Και για την ομάδα που έφτιαξαν και για την αγωνιστική πρόταση που κατέθεσαν. Ο συνεργάτης μου, Χρήστος Παππάς είπε με το συναίσθημα

και τον τρόπο που παίζουν οι παίκτες είναι σαν να παίζουν για τον προπονητή τους. Φαίνεται να τους έχει εμπνεύσει και πραγματικά απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι ιδιόμορφη χρονιά. Από τις 13 ομάδες ήταν σούπερ ικανοποιημένοι. Οι μόνοι που δεν είμαστε ικανοποιημένοι είμαστε εμείς και ο Παναθηναϊκός που δεν πετύχαμε τον στόχο μας στην κανονική περίοδο. Έτσι όπως είναι η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ τώρα, όλες οι ομάδες έχουν άλλοθι για την πορεία τους. Εμείς έχουμε μεγάλη πίεση, προσπαθήσαμε λόγω και τραυματισμών βάλουμε νέους παίκτες στην ομάδα. Η ομάδα έχει μεγάλο όνομα και φιλάθλους που γνωρίζουν μπάσκετ και είναι δύσκολο να τους διαχειριστείς".

Στη συνέχεια ο Έλληνας προπονητής έκανε αναφορά σε παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα της Νέας Σμύρνης. "Από τον Πανιώνιο έχουν περάσει παίκτες όπως οι Ντίκινς, Παπαλουκάς, Γιαννάκης, Σκιαρά, υπάρχει πρόεδρος που πληρώνει και υπάρχει πίεση λόγω της ιστορίας της ομάδας. Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση με επιτυχία. Δουλέψαμε σκληρά. Πιέσαμε τους παίκτες σωματικά και ψυχολογικά, τα καταφέραμε. Δεν αρχίσαμε νωθρά λόγω λαθών, αλλά λόγω της πίεσης που υπήρχε στα παιδιά. Το κάναμε για τους φιλάθλους, για τον πρόεδρο και τους οπαδούς μας. Ελπίζω στα ημιτελικά να παίξει ο Μπατής. Δυστυχώς χωρίς πρώτο σκόρερ και ριμπάουντερ Αλεξ Στίβεσον, δεν θα είναι εύκολη η συνέχεια. Αυτό, όμως, να αποτελεί ευκαιρία για τον Σαρικόπουλο και τον Καββαδά. Στόχος ήταν η 4άδα που δίνει εισιτήριο για το Eurocup. Από εδω και πέρα θα βελτιωθούμε για να δούμε που θα φτάσουμε".

Όσο για τις "μάχες" που έρχονται όπως όλα δείχνουν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Έλληνας κόουτς είπε πως "θέλουμε να τον κοντράρουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε, είναι ασύγκριτα τα μπάτζετ, αλλά χρειάζεται να το θέλει και το ελληνικό μπάσκετ. Κάνουμε αγώνα για την Εθνική επειδή είναι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού εκεί, αλλά για ποιον λόγο ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να δώσουμε 3 παιχνίδια σε πέντε μέρες;".

Keywords
Τυχαία Θέματα