ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Μπαρτζώκας: "Δικαίωση για όλους"

Η φρεσκάδα και ο χαρακτήρας των παικτών του ήταν το κλειδί που ο Πανιώνιος κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι θέλει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και ότι πρέπει ο "Ιστορικός" την επόμενη σεζόν να παίζει στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον ραδιοφωνικό σταθμό “NovaΣΠΟΡ FM 94.6”

Για τον Πανιώνιο, που τερμάτισε τρίτος: "Τον Ολυμπιακό

και τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις. Είναι δύο ομάδες εκτός λογικής από όλους τους άλλους, που δεν μπορείς να τους συναγωνιστείς. Ήταν πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, χωρίς τους δύο «αιωνίους», απέναντι σε σπουδαίες ομάδες και σίγουρα είμαστε τρίτοι άξια".

Για τον Κολοσσό, αν πιστεύει πως ήταν καλύτερος στην κανονική διάρκεια: "Η βαθμολογία λέει την αλήθεια, άξια ήταν τα παιδιά τρίτοι. Δεν έπαιζαν με το πρέπει ενώ εμείς την ίδια ώρα είχαμε πίεση να βγούμε υποχρεωτικά τρίτοι, ενώ ταλαιπωρηθήκαμε και με τραυματισμούς. Μεγάλη επιτυχία, που παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να είμαστε τρίτοι στο τέλος".

Για τη «βαριά» φανέλα του συλλόγου: "Σίγουρα, ο Πανιώνιος έχει ιστορία και είναι σημαντικό σωματείο με παράδοση και πάντα έχει σπουδαίες ομάδες ακόμα και σε νεαρές ηλικίες. Άλλωστε, η παιδική μας ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια και πιστεύω ότι ήταν χρέος όλων μας να ανέβει ο Πανιώνιος στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Αποτελεί δικαίωση για όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια".

Για τα στοιχεία που έδωσαν την τρίτη θέση: "Πάντα ο χαρακτήρας των παικτών παίζει ρόλο. Ο Κολοσσός είναι πολύ έμπειρη ομάδα και διαθέτει παίκτες από 29-36 ετών, που όλη τη χρονιά γνώριζαν πώς να διαπραγματευτούν την πορεία τους. Όμως εμείς ήμασταν πιο φρέσκοι και στα πέντε παιχνίδια. Για παράδειγμα, σε όλη τη σειρά ο Καββαδάς ήταν ολοένα και καλύτερος, ενώ αντίθετα ο Χαρίσης φαινόταν κουρασμένος, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το παιδί. Σε όλα τα εντός έδρας νικήσαμε πολύ εύκολα, ενώ και στα εκτός χάναμε στις λεπτομέρειες. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στα παιχνίδια και άξια πανηγυρίζουμε την τρίτη θέση".

Για το αν θα αγωνιστεί ο Πανιώνιος στο Euro Cup του χρόνου: "Πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε, γιατί μέσα από παιχνίδια στην Ευρώπη γίνεται ο σύλλογος μεγαλύτερος και το όνομα του Πανιωνίου θα ακουστεί παντού".

Για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας: "Πραγματικά, του χρόνου δεν ξέρω αν θα είμαι σίγουρα στην ομάδα. Το βέβαιο είναι ότι θέλω να συνεχίσω, αλλά πρέπει πρώτα να το συζητήσω με τον πρόεδρο, να βάλουμε κάτω τα δεδομένα και να δούμε".

Για τις συμβουλές που θα έδινε στον ΕΣΑΚΕ, αν του ζητούσαν κάτι τέτοιο: "Εκτιμώ την ερώτηση, γιατί δείχνει ότι με θεωρείται σημαντικό. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά των άλλων καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον ΕΣΑΚΕ όλες οι ομάδες υπογράφουν μαζί και δεν έχει λογική να υπάρχουν μετά παράπονα. Δεν μπορώ να κρίνω τους ανθρώπους που είναι εκεί".

Για τους νέους παίκτες της ομ

Keywords
Τυχαία Θέματα