ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ | Επισημοποιήθηκε του Ραΐβιο

Παίκτης του Πανελευσινιακού είναι κι επίσημα ο Νικ Ραΐβιο, καθώς οι "σταχυοφόροι" ανακοίνωσαν την απόκτησή του.

Ο 26χρονος γκαρντ-φόργουορντ θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του Γιώργου Σκαραφίγκα την ερχόμενη σεζόν και αποτελεί τον πρώτο ξένο παίκτη στην ιστορία του Πανελευσινιακού.

Η ανακοίνωση του Πανελευσινικού αναφέρει:

"Η Διοίκηση του Συλλόγου ήρθε σε συμφωνία με τον αμερικανό παίκτη NIKOLAS THOMAS RAIVIO, ο οποίος απέστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο 26χρονο παίκτη (1986), ο οποίος

αγωνίζεται ως guard (2,3), έχει ύψος 1,95 μέτρα και ζυγίζει 93 κιλά.

Η επιλογή του προπονητή Γιώργου Σκαραφίγκα αποτελεί έναν εξαιρετικό σουτέρ. O Nick Raivio σπούδασε στις ΗΠΑ κι αποφοίτησε το 2010 από το Πανεπιστήμιο του Portland. Με την ομάδα του Πανεπιστημίου, τους Portland Pilots, έπαιξε και διακρίθηκε στο πρωτάθλημα του NCAAμε μέσο όρο 14 πόντους και 29 λεπτά συμμετοχής.

Το 2010 δοκίμασε στα drafts του ΝΒΑ και δεν κατάφερε να επιλεγεί. Παρόλα αυτά τον Ιανουάριο του 2011 οι New Mexico Thunderbirds, ομάδα του NBA Development League, τον επιλέγουν και αγωνίζεται έως το τέλος της σεζόν με μέσο όρο 5,19 πόντους και 18,2 λεπτά συμμετοχής.

Το Σεπτέμβριο του 2011 αποφασίζει να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Αποκτήθηκε από την βελγική Λιέγη, με την οποία αγωνίστηκε στο EuroChallenge Cup αλλά για προσωπικούς λόγους αποχωρεί μετά από ένα μήνα. Άμεσα γίνεται παίκτης της Kaposvari KK στην Ουγγαρία με την οποία είχε εξαιρετική χρονιά με μέσο όρο 21 πόντους και 35,7 λεπτά συμμετοχής.

Ο Nick Raivio αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ώστε να επισημοποιηθεί και τυπικά η συμφωνία.Σε δηλώσεις του αποκλειστικά στο portal του Συλλόγου τόνισε ότι αποτελεί τιμή για εκείνον να αγωνιστεί με τη φανέλα του Πανελευσινιακού και η συμμετοχή του στο φημισμένο Ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα του. Ελπίζει δε με τη δίψα που έχει για να παίξει καλό μπάσκετ να βοηθήσει την ομάδα στους στόχους της και να αναδείξει και το όνομα του σε ευρωπαϊκό επίπεδο!"

Keywords
Τυχαία Θέματα