ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Περάσαμε πολύ δύσκολα μέσα στον χειμώνα"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε το πώς ο Παναθηναϊκός πήρε την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού εστιάζοντας στα ριμπάουντ που μάζεψε και στα κλεψίματα που έκανε η ομάδα του ενώ επισήμανε και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

"Εγινε ένα κλειστό παιχνίδι, όπως το επιδιώκαμε. Παίζαμε με μία ομάδα σφυρηλατημένη. Εμείς είμαστε σε μία χρονιά αναδόμησης. Παίζαμε με μία

ομάδα σφυρηλατημένη, που έχει μάθει να κερδίζει τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα. Υπήρχε μεγάλη διαφορά σ' αυτές τις δύο στατιστικές κατηγορίες.

Χωρίς φυσικά κι εμείς να είμαστε ιδιαιτέρως εύστοχοι, καταφέραμε κι ελέγξαμε τον ρυθμό του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε ψυχολογία και πήγαμε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Κάτι που δημιούργησε πίεση στον Ολυμπιακό κι έτσι φτάσαμε στη νίκη", ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Οπως προανέφερα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία χρονιά αναδόμησης. Εμείς αυτό που έχουμε κάνει σήμερα (7/6) το έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές μέσα στη σεζόν, έχουμε επιδιώξει κι έχουμε καταφέρει να πάμε χαμηλά τα σκορ. Όπως έχω ξαναπεί, η επίθεση θέλει περισσότερο ταλέντο και χρόνο δουλειάς, η επόμενη χρονιά μας θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Το έχουμε κάνει πολλές φορές, το κάναμε και στα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα. Νομίζω το επίπεδο της ομάδος του Ολυμπιακού δίνει αξία στη νίκη μας και φυσικά ισχύει και το αντίθετο".

Οσον αφορά για τις διαφορές που είχε ο πρώτος τελικός με τα προηγούμενα παιχνίδια των «αιωνίων» ανέφερε πως "τα παιδιά τα δικά μας μέσα στη χρονιά πήραν πολλές εμπειρίες. Πολλοί ήταν διστακτικοί στο πρώτο ματς, πήραμε μία εμπειρία από εκείνη την αναμέτρηση. Χτίζουμε μία ομάδα, που σφυρηλατείται μέσα στη σεζόν, χτίζεται και πρέπει να μαθαίνεις απ' την κάθε ημέρα. Υπήρχαν πολλά «πρέπει» μέσα στη σεζόν για εμάς. Εμείς περάσαμε πολύ δύσκολα μέσα στον χειμώνα".

Παράλληλα, ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι "στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε παιδαριώδη λάθη από ενθουσιασμό. Θα τα δούμε, θα τα συζητήσουμε και θα τα διορθώσουμε. Το ότι ο Λο έλειπε σήμερα, έδειξε τι τραβήξαμε εμείς όλη τη χρονιά. Ο Ρόκο κι ο Κάρι έκαναν πολύ καλή δουλειά. Η απουσία του Λο σε ένα ματς δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό, σκεφτείτε τι τραβήξαμε εμείς όλη τη σεζόν. Εμείς πηγαίναμε σε δύσκολα ματς με μικρό ροτέισιον. Είναι λογικό, όταν είσαι στην πρώτη χρονιά, δεν μπορείς αμέσως να βρεις τα κατάλληλα παιδιά".

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΣΕΦ: Εχουμε κάνει βήματα μπροστά, πρέπει να κάνουμε κι άλλα βήματα μπροστά. Θα είναι καλύτερο για όλους να βελτιωθούμε στο πώς προσεγγίζουμε τον αθλητισμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα