ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ούκιτς: "Με οδηγό το Κύπελλο στη συνέχεια..."

Πανευτυχής που κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό δήλωσε πως είναι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης γκαρντ μίλησε στην εφημερίδα "SportDay" για τον τελικό του Κυπέλλου και την προσωπική του εμφάνιση, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διαβάστε όσα είπε ο 28χρονος γκαρντ των "πράσινων":

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: "Είναι κάτι το εξαιρετικό. Είναι το πρώτο μου τρόπαιο με την ομάδα. Δεν ήταν εύκολο. Κάναμε καλό

παιχνίδι, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επέστρεψε, αλλά στο τέλος βάλαμε σημαντικά καλάθια και αξίζαμε το Κύπελλο".

Για την απόδοσή του: "Είμαι ρεαλιστής. Ξέρω όταν παίζω καλά και όταν δεν είμαι καλός. Έχω τα σκαμπανεβάσματά μου. Φέτος έχω έναν διαφορετικό ρόλο (σ.σ.: περισσότερο οργανωτικό) σε σχέση με άλλες χρονιές. Δεν είναι εύκολο να βάλω τρελά νούμερα ή να έχω φοβερές εμφανίσεις στον επιθετικό τομέα, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος στην ομάδα μου. Χθες (σ.σ.: προχθές) είχα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και αντιλήφθηκα ότι μπορώ να συνεισφέρω κάτι παραπάνω. Ήμουν σε καλή μέρα και τυχερός σε μερικά σουτ. Ξέρω μπάσκετ. Έχω καριέρα πίσω μου.

Φυσικά θα πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύω κάτι και επίσης, αν δεν έχεις συνέπεια ως παίκτης και ως σύνολο δεν κάνεις τίποτα. Άρα θα πρέπει να έχουμε διάρκεια. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μου πει ο κόουτς, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορώ να σκοράρω 20 πόντους σε 6 λεπτά ή να έχω 10 ασίστ σε 5 λεπτά. Πάντως αυτή η εμφάνιση θα βοηθήσει και εμένα, αλλά και την ομάδα. Νιώθω ότι όλη η ομάδα είναι χαρούμενη για εμένα. Καταλαβαίνουν ότι ο ρόλος μου δεν είναι εύκολος φέτος. Προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω σκληρά και να είμαι θετικός. Το ξέρουν και τους εκτιμώ. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που έχω τόσο καλούς και έξυπνους συμπαίκτες".

Για την αντιμετώπιση του Σπανούλη: "Το μαρκάρισμα του Σπανούλη για 35 λεπτά ήταν κουραστικό, αλλά δεν ήταν κάτι νέο για εμένα".

Για την παρουσία του Διαμαντίδη: "Όσο καλός και αν είναι σε ένα παιχνίδι ο Δημήτρης, που είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε μόνος του να κερδίσει το παιχνίδι. Όλοι έχουμε καταλάβει τις δυνατότητές μας και έχουμε αυτοπεποίθηση είτε αμυντικά είτε επιθετικά και ακολουθήσαμε τον Μήτσο. Είναι και θα είναι πάντα ο αρχηγός μας, αλλά μόνος του δεν μπορεί να τα κάνει όλα".

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το ματς στο ΣΕΦ: "Το τεχνικό επιτελείο προσπάθησε να μας τονίσει τι λάθη κάναμε σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν αλλάξαμε πολλά, απλά καταλάβαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να μην αδικούμε τους εαυτούς μας".

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Ήταν εκεί και η παρουσία του μας ενθάρρυνε. Αποτελεί τεράστιο μέρος αυτής της ομάδας. Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που μας έφερε στον Παναθηναϊκό και μας εμπιστεύτηκε και αυτός είναι ο τρόπος που του το επιστρέφουμε".

Για τη συνέχεια για την ομάδα του: "Ήταν σημαντική η κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η συνέχεια. Αυτό το τρόπαιο θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια και θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό, ώστε να μην έχουμε ξανά σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι μόνο η ΤΣΣΚΑ. Γενικότερα αυτός ο μήνας είναι σημαντικός για το μέλλον μας στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης".

Keywords
Τυχαία Θέματα