ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μπατίστ: "Στόχος να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας!"

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν υπάρχουν φαβορί, σύμφωνα με τον Μάικ Μπατίστ, ο οποίος τόνισε ότι την πρόκριση στο φάιναλ φορ θα την πάρει όποιος την θέλει περισσότερο, ενώ ξεκαθάρισε ότι "στόχος είναι η υπεράσπιση του τίτλου μας" και διευκρίνισε -ουκ ολίγες φορές- ότι το "Τριφύλλι" είναι πανέτοιμο να καταθέσει και την ψυχή του στον πέμπτο αγώνα με την Μακάμπι...

Ο Μάικ Μπατίστ, μέσω του paobcblog, έγραψε:

"Καλησπέρα σε όλους σας!

Βρισκόμαστε και πάλι στην Αθήνα,

έτοιμοι να αρχίσουμε την προετοιμασία μας για τον 5ο αγώνα με τη Μακάμπι Ελέκτρα. Πήραμε μία νίκη στο Τελ Αβίβ και τώρα βρισκόμαστε και πάλι στην Αθήνα, διατεθειμένοι να παλέψουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει στο φάιναλ φορ.

Την προηγούμενη της τέταρτης αναμέτρησης δήλωσα πως ήμουν τσαντισμένος και ήταν η αλήθεια. Ημουν τσαντισμένος με τη θετική έννοια, γιατί ήξερα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη στον τρίτο αγώνα. Αλλά δεν παίξαμε. Δεν μπήκαμε δυνατά στον αγώνα. Βρεθήκαμε να χάνουμε με 15 πόντους και ήταν αγώνας ζωής και θανάτου. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ήταν πολύ καλύτερο για εμάς, αλλά γνωρίζουμε πως σε παιχνίδια αυτού του επιπέδου, πρέπει να παίζεις καλά 40 λεπτά, από την αρχή ως το τέλος και όχι μόνο σε ένα ημίχρονο. Ενιωθα πως υπήρχε κάτι που δεν κάναμε σωστά και υποφέραμε από αυτό, άσχετα με το πόσο καλά παίξαμε για ένα εικοσάλεπτο. Ηξερα ότι είμαστε ικανοί να πάρουμε τη νίκη, ήξερα ότι όλοι έπρεπε να ανταποκριθούμε αγωνιστικά στις προσδοκίες, για να επιστρέψουμε στο φάιναλ φορ και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας ως πρωταθλητές Ευρώπης. Βάλαμε τους εαυτούς μας στον κίνδυνο να μην φτάσουμε ως εκεί. Είναι μια μεγάλη σειρά και την Πέμπτη καταθέσαμε τα πάντα στο παρκέ, παίξαμε πολύ καλύτερα. Ακόμη κι αν είχαμε χάσει, θα ήμουν ευχαριστημένος για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε, γιατί παλέψαμε ως το τέλος και ήταν κάτι που δεν είχαμε κάνει στον τρίτο αγώνα.

Κάποιοι προσπάθησαν να με ενημερώσουν για το τι ειπώθηκε για εμάς τις τελευταίες μέρες. Για την ομάδα, τους παίκτες, τον προπονητή. Αλλά για να σας πω την αλήθεια δεν ήθελα να ακούσω ή να μάθω. Δεν μίλησα στην πραγματικότητα καν προς τον Τύπο όλες αυτές τις μέρες, με εξαίρεση την Τετάρτη, στη media day. Κι αυτό γιατί ήθελα να συγκεντρωθώ και να κάνω τη δουλειά μου. Σε αυτού του τύπου τους αγώνες, υπάρχουν όρια και σε αυτό το επίπεδο. Το να μιλάς στον Τύπο και να κάνεις τη δουλειά σου στο παρκέ είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ξέρω ότι ως ομάδα έχουμε ένα στόχο να πετύχουμε και ότι ο δρόμος προς το φάιναλ φορ δεν είναι ποτέ εύκολος. Ξέρω τι ευθύνες έχω εγώ, ξέρω τι ευθύνες έχουν οι συμπαίκτες μου και θέλω να συγκεντρωθώ σε αυτό που έχουμε να κάνουμε, να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει έναν ακόμη στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ακόμη και μεταξύ μας πραγματικά δεν χρειάστηκε να ειπωθούν πολλά. Ετσι κι αλλιώς μπορείς πάντα να καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματος τι σκέφ

Keywords
Τυχαία Θέματα