ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Απέφυγε το χειρουργείο ο Παππάς

Ευχάριστα είναι τα νέα που αφορούν στον Νίκο Παππά. Ο διεθνής γκαρντ επισκέφθηκε νοσοκομειακό κέντρο του Μιλάνου συνοδευόμενος από τον γιατρό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Τσώλο κι εξετάστηκε από τον καθηγητή Αλεσάντρο Καστάνια και το συνεργάτη του Δρ. Ρόλα.

Ο 24χρονος παίκτης υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του στον αγκώνα και διαπιστώθηκε ότι

στην παρούσα φάση δεν χρίζει χειρουργικής αντιμετώπισης. Η κατάσταση του Παππά θα επανεκτιμηθεί στις επόμενες ημέρες. Ο αθλητής θα συνεχίσει τη θεραπευτική του αγωγή στην Αθήνα ενώ πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.

“Πάγωσαν” οι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο Κράσνονταρ από τη Βιέννη. Φτάνοντας συνάντησε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (-10), χιόνια και αρκετή ταλαιπωρία. Οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν αύριο στις 18.00 τη Λοκομοτίβ Κούμπαν για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Το τριφύλλι θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Γιόνας Ματσιούλις και Νίκο Παππά.

Η προϊστορία

Παναθηναϊκός και Λοκομοτίβ Κούμπαν έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν: Στον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν οι Ρώσοι πήραν τη νίκη με 72-69 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι αριθμοί

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει χρησιμοποιήσει 10 διαφορετικές αρχικές πεντάδες. Μόνο ο Τζέιμς Γκιστ και ο Γιόνας Ματσιούλις έχουν παρουσία στην αρχική πεντάδα σε κάθε αγώνα. Μάλιστα ο Λιθουανός, εξαιτίας του τραυματισμού του δεν θα είναι στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά από την ημέρα που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

Το όνομα του Δημήτρη Διαμαντίδη δίνει και πάλι το "παρών" στους αριθμούς. Είναι πρώτος σε ασίστ φέτος στην Ευρωλίγκα με 7.1 μέσο όρο. Απέχει 12 εύστοχες ελεύθερες βολές από το να φτιάξει τις 500 στην καριέρα του και στην 9η θέση της σχετικής λίστας με τους κορυφαίους. Επίσης, απέχει μόλις ένα εύστοχο τρίποντο για να φτάσει στη 10η θέση των κορυφαίων της Ευρωλίγκας στην κατηγορία. Έχει ευστοχήσει σε 274 τρίποντα μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα.

Ο Αντώνης Φώτσης απέχει 7 εύστοχα τρίποντα από τα να φτάσει τα 200 στην Ευρωλίγκα.

Ο Νίκος Παππάς είναι ο κορυφαίος της Ευρωλίγκας στην αναλογία πόντων/χρόνου συμμετοχής (26,1π. ανά 40').

Συγγένειες

Ο Άλεκς Μάριτς της Λοκομοτίβ Κούμπαν έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού με την οποία κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2011. Ήταν συμπαίκτης με τον Αντώνη Φώτση, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Μάικ Μπατίστ.

Ο Μάρκους Γουίλιαμς και ο Τζέιμς Γκιστ ήταν συμπαίκτες για περίπου μισή αγωνιστική περίοδο πέρυσι στην Ουνικάχα Μάλαγα, πριν ο Γκιστ έρθει στον Παναθηναϊκό.

Ο Ρίτσαρντ Χέντριξ και ο Αντώνης Φώτσης ήταν συμπαίκτες πέρυσι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Μάντας Καλνιέτις γνωρίζονται πολύ καλά. Ήταν συμπαίκτες στη Ζαλγκίρις Κάουνας (2005-09), ενώ παραμένουν συμπαίκτες στην Εθνική Λιθουανίας.

12 Δεκεμβρίου 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα