ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Αγγιξε την ανατροπή, πλησίασε στον... εμφύλιο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 79-77 από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια και πλέον είναι πολύ πιθανό να βγει τέταρτος κι έτσι να ανταμώσει με τον Ολυμπιακό στο Top-16.

Ένα τρίποντο μακριά έμεινε ο Παναθηναϊκός αφού η επική του ανατροπή, δεν ολοκληρώθηκε στο τέλος.

Οι πρώτοι πέντε "πράσινοι" που πάτησαν το παρκέ

του "Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα" ήταν οι Ρόκο Λένι Ούκιτς, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Γιόνας Ματσιούλις, Τζέιμς Γκιστ και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε να "προστατεύσει" τον αρχηγό της ομάδας κρατώντας τον στον πάγκο για το πρώτο τρίλεπτο, αλλά ο Γιάνκοβιτς δεν τα πήγε πολύ καλά πάνω στο μαρκάρισμα του Σαν Εμετέριο. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 3 διαδοχικά τρίποντα σε τρεις επιθέσεις και στο 9-0, ο Διαμαντίδης πάτησε παρκέ.

Αρχικά έδειξε να φέρνει λίγο ενέργεια με τη γνωστή του συνεισφορά στις άμυνες του Παναθηναϊκού αλλά οι της Λαμποράλ συνέχισαν να απειλούν και να ευστοχούν φτάνοντας στη μέγιστη διαφορά για το πρώτο δεκάλεπτο 21-7 στο 6'.

Τα τρίποντα του Ματσιούλις έδωσαν ανάσα πρόσκαιρα (στο 8') αλλά ο Σαν Εμετέριο με 4/4 σούτ από 6.75, "βοήθησε" ώστε το παθητικό του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι 34 πόντοι.

7/8 τρίποντα οι Βάσκοι στο πρώτο δεκάλεπτο έμοιαζαν με κακό εφιάλτη ή με τον Παναθηναϊκό της Κύπρου στην μεταξύ τους "συνάντηση" πριν ένα μήνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξαν και πολλά. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη προσπαθούσε (χωρίς επιτυχία )με "αίμα" να βγάλει κάποιες άμυνες και να πετύχει κάποιους πόντους, όταν η Λαμποράλ έδειχνε χείμαρρος στην επίθεση και "λάστιχο" στην άμυνα. Η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους (50-30) στο 16' αλλά εκεί οι "πράσινοι" έδειξαν ότι έχουν σφυγμό ακόμα.

Με ένα επιμέρους σκορ 5-14 σε 3' λεπτά, τελείωσε το ημίχρονο με 55-44 και έδειχνε πως μπορούσε να ελπίζει, αν τα "κακώς κείμενα" διορθωνόντουσαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι φαίνονταν να είχαν αλλάξει για τα καλά. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε γεματός ενέργεια και με καθαρό μυαλό, ενώ η Λαμποράλ έκανε μόνο βεβιασμένες επιθέσεις. Με ένα 4-14 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με βολές τους Διαμαντίδη (57-58), 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη.

Εκεί οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν κάποιες λύσεις ώστε να επανακτήσουν την πρωτοπορία στο σκορ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειχναν πως το 65-62 που τελείωσε η τρίτη περίοδος δεν θα ήταν εμπόδιο.

Δέκα λεπτά χώριζαν τον Παναθηναϊκό από την ολική ανατροπή, αλλά η Λαμποράλ ήδη είχε συναθλεί από τον λήθαργο του προηγούμενο δεκαλέπτου. Δεν έμοιαζε με την "τρομακτική" ομάδα των πρώτων 16' λεπτών, αλλά είχε αρκετή ενέργεια ώστε στα κρίσιμα σημεία, ο Ερτέλ να σκοράρει κρίσιμα τρίποντα που έδιναν "αέρα".

Ο Γιόνας Ματσιούλις με γκολ-φάουλ στα 3,5 λεπτά πριν από τη λήξη έκανε το 76-74 και ο Αντώνης Φώτσης στα 30" το 79-77, συμπληρώνοντας τα μεγάλα σουτ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός.

Δυστυχώς δεν είχε μείνει άλλο ένα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και με σουτ από τα 6.75 προσπάθησε να "απόδραση" με την ομάδα του από τη χώρα τον Βάσκων αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Δεκάλεπτα: 34-19, 55-44, 65-62, 79-77.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Χάμιλτον 2, Καουκένας 6, Χοτζ 6 (2), Σαν Εμετέριο 15 (5), Πλάις 9, Ερτέλ 10 (2), Κελάτι 8 (2), Γέλινεκ 6 (2), Μπιέλιτσα 17 (6ριμπ.).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 6 (2 τρ., 6ριμπ.), Ούκιτς 14 (1), Λάσμε 1, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 19 (5 ριμπ., 7 ασ.), Γκιστ 6, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 19 (3 τρ., 8 ριμπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα