ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Παπανικολάου: "Μαγκιά του Ολυμπιακού οι νεαροί παίκτες"

Στις ριζικές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων" αλλά και στη... στροφή προς τους νεαρούς Έλληνες παίκτες, στάθηκε με δηλώσεις του ο Κώστας Παπανικολάου, χαρακτηρίζοντας "μάγκα" τον Ολυμπιακό που φέτος ακολουθεί διαφορετική φιλοσοφία.

Ο νεαρός φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στον Sentra 103,3, μιλώντας για τους στόχους των Πειραιωτών, και τον προσεχή τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφορικά με τις αναμετρήσεις με τη

Σιένα για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, τόνισε χαρακτηριστικά πως θα πέσει πολύ ξύλο

Για το εγχείρημα της φετινής σεζόν:

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ όμορφα στην ομάδα και όλα τα παιδιά ευχαρίστιουνται αυτό που κάνουν. Λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόουτς με τους προέδρους έκαναν μία ριζική αλλαγή, για να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα κρατήσει πολλά χρόνια. Αυτό που κάνουμε είναι ν' ακολουθούμε την φιλοσοφία του κόουτς.

Για τους στόχους της σεζόν:

Από την αρχή της χρονιάς δεν είπαμε ότι έχουμε ταβάνι. Ξέρουμε ότι στα χαρτιά δεν έχουμε το ρόστερ άλλων χρόνων, αλλά δουλεύουμε και βγάζουμε στο γήπεδο ότι έχουμε και δεν έχουμε.

Για τους στόχους του Ολυμπιακού που είναι η κατάκτηση τίτλων και την πίεση που ασκείται:

Νομίζω έτσι είναι το κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ότι και με την χειρότερη ομάδα να κατέβει ο Ολυμπιακός, ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Η διαφορά φέτος σε σχέση με την πίεση είναι ότι επειδή τα παιδιά τα προηγούμενα χρόνια ήταν καιρό στην ομάδα την ένιωθαν. Φέτος επειδή είμαστε όλοι καινούργιοι δεν νιώθουν τα παιδιά την πίεση. Το να σε θεωρούν όλοι ξεγραμμένο σου δίνει την ελευθερία να δουλέψεις. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Αν και λόγω της εποχής πολλές ομάδες έχουν δώσει χώρο σε παίκτες της χρονιάς μας. Είναι πολύ σημαντικό και είναι μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού να κάνει αυτό το επιχείρημα και μέχρι τώρα του βγαίνει.

Για το αν υπάρχει στο μυαλό των παικτών η λέξη «εκδίκηση» εν όψει των αγώνων με τη Σιένα:

Δεν υπάρχει εκδίκηση στο μπάσκετ και αν μπεις σε αυτό το κλίμα μπορεί να χάσεις τον δρόμο σου. Και εγώ και τ' άλλα παιδιά θέλουμε να κάνουμε ότι μας έκαναν πέρυσι οι παίκτες της Σιένα. Σίγουρα οι ρόλοι είναι αντιστραμμένοι. Δεν μετράνε τα ονόματα αλλά τι κάνει το σύνολο.

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να προκριθεί:

Εγώ σαν παίκτης έτσι όπως είμαι και δεν μου αρέσει να χάνω, πιστεύω μέσα μου ότι μπορούμε να τα κερδίσουμε και τα δύο. Είμαστε 12 παίκτες και θα πρέπει ο καθένας ότι έχει και δεν έχει από ενέργεια για να κάνει η ομάδα ότι μπορεί.

Για φετινή παρουσία της ομάδας:

Ξέρουμε τις δυνατότητες μας, ξέρουμε η ομάδα μέχρι που μπορεί να φτάσει και ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε κάνει και εμείς μία κοιλιά. Δεν γίνεται μία χρονιά να είσαι στο 100% συνέχεια.

Για τους αγώνες με τη Σιένα:

Είναι μία σειρά για το ποιος θα πάει στο final four. Θα πέσει πολύ ξύλο για να το πούμε έτσι. Κάθε μπάλα που θα κερδίζεται θα είναι μία λεπτομέρεια για μία νίκη.

Για

Keywords
Τυχαία Θέματα