ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ο Σλούκας μεγάλωσε...

Το καλοκαίρι του 2008 έλαμψε στον πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Πύργου το τεράστιο ταλέντο του Κώστα Σλούκα, αναγκάζοντας τη διοίκηση του Ολυμπιακού να βάλει... βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πραγματοποιήσει μια τεράστια επένδυση.

Κάθε αρχή είναι δύσκολη και τα πρώτα χρόνια του στον Πειραιά δεν ήταν εύκολα. Μάλιστα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

δεν τον είχε στα πλάνα του, όμως ο ίδιος πείσμωσε, δούλεψε και κατάφερε να καθιερωθεί με το... σπαθί του. Πλέον, δεν μιλάμε για ένα τεράστιο ταλέντο, αλλά για έναν έτοιμο παίκτη και γι' αυτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον ρίχνει διαρκώς στα "βαθιά".

Η αλήθεια είναι πως πέρυσι ήταν απογοητευτικός στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, όμως λίγο νωρίτερα είχε αφήσει το στίγμα του στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, ενώ φέτος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, με το ρόλο του να είναι κομβικός.

Ο Έισι Λο δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό μετά από τον τραυματισμό του, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε σε κακό βράδυ κόντρα. Ωστόσο, πέραν του Βαγγέλη Μάντζαρη, που από το ξεκίνημα της θητείας του στο λιμάνι ήταν πανέτοιμος, ο κόουτς Μπαρτζώκας ευτύχισε να έχει έναν... μεγάλο Σλούκα!

Ο 23χρονος γκαρντ ανέλαβε να καλύψει στο τέλος το κενό του "Kill Bill" στο φινάλε και τα κατάφερε περίφημα. Δεν δίστασε να αναλάβει τις ευθύνες... Σκόραρε 12 πόντους, μεταξύ αυτών τις δύο βολές που "καθάρισαν" την υπόθεση... ροζ φύλλο, μοίρασε 4 ασίστ, δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος και έκανε 3 κοψίματα!

Αυτό τον "υπεύθυνο" Σλούκα θέλει ο Ολυμπιακός και αν συνεχίσει έτσι θα ανεβάσει επίπεδο και μαζί με τον Μάντζαρη μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές της επόμενης γενιάς των Πρωταθλητών Ευρώπης...

Keywords
Τυχαία Θέματα