ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Λοβέρδος: "Αποδοτική η συνεργασία Αγγελόπουλων-Μπαρτζώκα"

Την άποψή του σχετικά με τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν στο ρόστερ του Ολυμπιακού εξέφρασε μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί (loverdos.gr), ο γνωστός σε όλους μας για τα "κόκκινα αισθήματά του", Ανδρέας Λοβέρδος.

Η άποψη του Ανδρέα Λοβέρδου:

"Εκλεισε το ρόστερ του μπάσκετ. Θα κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση, όπως ακριβώς κάναμε και πέρσι. Τότε

είχαμε προβλέψει, πως η διατήρηση της ίδιας ομάδας με ελάχιστες συμπληρώσεις ήταν εξαιρετική επιλογή. Τραυματίστηκε ο Μάντζαρης, έφυγε ο Ντόρσεϋ, έγιναν δύο μέτριες προσθήκες, αλλά παρ' όλα αυτά η ομάδα πήγε εξαιρετικά και πάλι. Βγήκε και η επιλογή του προπονητή. Φέτος οι προβλέψεις είναι πιο δύσκολες, γιατί έγιναν άρα πολλές αλλαγές. Άρα οι πιθανότητες να μην επαληθευτούν οι εκτιμήσεις μας είναι πάρα πολλές . Νομίζω, όμως, πως ορισμένες διαπιστώσεις μπορούν να γίνουν, δίχως να είναι επιπόλαιες.

Διαπίστωση πρώτη: το ρόστερ αριθμητικά είναι πληρέστερο. Από 14 παίκτες πέρσι, φέτος ξεκινάμε με 16. Άρα είναι δύσκολο να ξεμείνουμε. Δεν πρέπεινα μας διαφεύγει, πως οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού μοιάζουν με αυτές ομάδας του NBA. Παιχνίδια και ταξίδια συνεχώς.
Διαπίστωση δεύτερη: αλλαγές δεν έγιναν στους περιφερειακούς. Σπανούλης, Λω, Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης με αναβαθμισμένο και διεθνή τον τελευταίο. Άρα η βάση της ομάδας έμεινε η ίδια, με τον αρχηγό δυό φορές πιο αρχηγό φέτος. Ο Σπανούλης δεν θα είναι απλώς ένας παίκτης τέλειος που πέρασε από τον Θρύλο. Θα είναι μια μόνιμη σημαία. Ολυμπιακός για πάντα.
Διαπίστωση τρίτη: η δύναμη στη γραμμή των σέντερς είναι μεγαλύτερη φέτος. Μπέγκιτς(2.16 και αρκετά δυνατός), Ντάστιν (θηρίο), Μαυροειδής μετά τον τραυματισμό του, ο πολύ νέος, αλλά και πολύ ψηλός(2.09) Αγραβάνης , ο οποίος όμως είναι και πάουερφόργουορντ, ανάλογα με το παιχνίδι. Εδώ ακόμη υπάρχει και ο Γεωργάκης (2.08), τον οποίο όμως δεν τον έχω δει ποτέ.
Διαπίστωση τέταρτη: στους φόργουορντς τα πράγματα είναι καινούργια και γεμάτα απορίες. Ο Περπέρογλου δυνατός, ο Λοτζέσκι όμως στην Ελλάδα θα προσφέρει το σίγουρο σουτ και την απαιτούμενη καλή άμυνα; Μένει να το δούμε. Εδώ προστέθηκε και ο νεαρός Παπαπέτρου, (2.06), με εξασφαλισμένη συμμετοχή στην ομάδα κατά τους όρους του συμβολαίου του.
Διαπίστωση πέμπτη: στους πάουερ φόργουορντς ο Πρίντεζης είναι εγγύηση, ο Πέτγουεϊ πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο (διάβασα πως στην Κρήτη ήταν και dj, όπως ο ξένος στην πεντάδα επί Γιατζόγλου,Καστρινάκη κλπ, που έφθασε το 1978-1979 σρους 6 του κυπέλου πρωταθλητριών της Ευρώπης, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του, ήταν ψηλός και πολύ αδύνατος), ο Σίμονς λένε πως είναι πολύ καλός. Οι δύο τελευταίοι λένε πως παίζουν με πλάτη στο καλάθι και είναι "αεροπορία".

Με ξαφνιάζει, που αν πάρω τοις μετρητοίς τις διαπιστώσεις μου, μου φαίνεται πως η ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι!!! Τουλάχιστον στους σέντερς, με τους ίδιους περιφερειακούς!!! Και στους πάουερ φόργουορντς, στα 4άρια που λέμε!!! Λέτε να είναι έτσι;;;; Το γήπεδο και η υγεία των παικτών μας θα το κρίνουν αυτό. Και μην ξεχνάμε το μειονέκτημα των μείον δύο βαθμών, λόγω των ηλίθιων επεισοδίων στο ΣΕΦ!!! Η συνεργασία Μπαρτζώκα και των πολύ μπασκετικών Αγγελόπουλων φαίνεται από τη σύνθεση του ρόστερ ιδιαίτερα αποδοτική. Και με εντυπωσιάζει το γεγονός πως πιστεύουν στα νέα παιδιά και δεν περιμένουν να γεράσουν. Ο Παπανικολάου απέδειξε πως αξίζουν τον κόπο. Και το απέδειξε επειδή χρησιμοποιήθηκε.Έτσι θα γίνει και με τις δύο νέες μετεγγραφές Παπαπέτρου και Αγραβάνη. Καλή χρονιά λοιπόν".

Keywords
Τυχαία Θέματα