ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ιβκοβιτς: «Υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια»

Εντονα παράπονα από το διαιτητικό τρίο είχε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος πάντως δεν τους χαρακτήρισε υπεύθυνους για την ήττα της ομάδας του.

«Έγινε ένα πολύ δυνατό ματς. Περίμενα να μάθουμε από πρώτο ματς της σειράς όταν είχαμε κάνει 16 λάθη και στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός είχε βάλει πάνω από δέκα

πόντους. Σε αυτό το σημείο σήμερα ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος. Κάναμε 4 λάθη και δώσαμε 4 ασίστ, αλλά χάσαμε απολύτως έλεγχο στην αρχή της 3ης περιόδου. Όταν έχεις ένα νεκρό διάστημα κόντρα σε μια έμπειρη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός και μένεις πίσω με 16 πόντους, είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Εμείς τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι στο τέλος χάσαμε στις λεπτομέρειες. Είχαμε την μπάλα στα χέρια μας, ο Παπαδόπουλος την έπιασε και μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση. Μπορούμε μάθουμε αρκετά από αυτό το ματς. Οσο προχωράει ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας μου που είναι πιο νέα», είπε ο έμπειρος κόουτς και συνέχισε κάνοντας «επίθεση» στους ρέφερι…

«Η διαιτησία δεν ήταν στο επίπεδο αυτού του τελικού. Τα κριτήρια και τα φάουλ ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός σούτερε 22 βολές στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ο κ.Τανατζής προειδοποίησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην παίζουν με τα χέρια… Στις τελευταίες φάσεις και σε όσα είδα μπροστά μου, σε 3 μέτρα απόσταση, ο Μπατίστ έκανε επιθετικό φάουλ και ο Διαμαντίδης πάτησε γραμμή. Επίσης υπήρξαν προβλήματα με το χρονόμετρο. Αυτά πρέπει να τα δει η διοργανώτρια αρχή. Χρειάζεται οργάνωση. Δυστυχώς τα κριτήρια δεν ήταν τα ίδια. Ηταν εναντίον της ομάδας μου. Δείτε το βίντεο και θα τα πούμε μετά…».

Για το 16-0 σερί που δέχθηκε ο Ολυμπιακός, σχολίασε: «Ηταν ένα κακό διάστημα όχι μόνο στον έλεγχο από τα γκαρντ. Δεν παίζαμε καλά ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Πρέπει να μάθουμε ότι σε όλοι παίκτες από τον Πρίντεζη που έκανε βιαστική επίθεση και συνέχισε ο Χάινς, ότι χρειάζεται ψυχραιμία. Πρέπει να μάθουμε από το 16-0.

Οσον αφορά στον Έι Σι Λο, ο οποίος δεν έπαιξε ούτε στον δεύτερο τελικό (λόγω διαστρέμματος), τόνισε: «Για εμάς ο Λο είναι τα μεγάλο πρόβλημα. Δουλειά μου όμως είναι να παίζω με όσους παίκτες έχω στην διάθεσή μου. Σίγουρα σήμερα ήταν δύσκολο παιχνίδι για τον Μάντζαρη και τον Κατσίβελη που έπαιξε λίγο. Ο Μάντζαρης σε κάποια σημεία ήταν πολύ καλός… Για εμένα 16-0 ξεκίνησε σε ένα επιθετικό ριμπάουντ του Σάτο απέναντι στον Μάντζαρη. Ο Λο είναι πολύ καλύτερα. Χθες προπονήθηκε με την ομάδα και υπάρχει περίπτωση να παίξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα