ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Μπαρτζώκας: "Πιστεύω στον Πάουελ"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά το ματς με την Τσεντεβίτα εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του Τζος Πάουελ κι επισήμανε το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού και την πίεση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του.


"Οσοι ήταν στο γήπεδο κατάλαβαν κάτω από ποια πίεση παίζαμε. Φαινόταν στην ατμόσφαιρα, έπρεπε να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Φάνηκε από τον τρόπο που σουτάραμε. Σπανούλης, Αντιτς, Πρίντεζης, Περπέρογλου αστόχησαν μόνοι τους και πιεστήκαμε

περισσότερο. Παλέψαμε για τις κατοχές και πήραμε 18 ριμπάουντ. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί μας έσπρωξε", δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και στη συνέχεια πρόσθεσε:
"Η Τσεντεβίτα έσφιγγε στην άμυνα και μας άφηνε τα σουτ. Εμείς τα χάναμε κι εκείνοι κέρδιζαν σε αυτοπεποίθηση. Εβαλαν δύσκολα καλάθια όπως και το τελευταίο που σκόραραν. Πήραμε τα σουτ γιατί μας τα έδωσαν οι Κροατες. Βαριά φανέλα του Ολυμπιακού, πολύς κόσμος την ακολουθεί και πρέπει να μάθουν οι παίκτες να παίζουν με αυτή την πίεση και νομίζω ότι θα τα καταφέρουν.

Δεν υποτιμάμε καμία νίκη κι έτσι όπως ήρθε ήταν πολύ σημαντική. Εχω την αίσθηση ότι θα λυθούν τα χέρια μας και τα πόδια μας στη συνέχεια. Με τον καινούριο παίκτη θα βρούμε ισορροπίες στο παιχνίδι μας".

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης σημείωσε πως η άμυνα της ομάδας του χρειάζεται βελτίωση ενώ μίλησε και για την συνέχεια της διοργάνωσης: "Είναι προφανές ότι χρειάζεται βελτίωση η άμυνα μας. Κάθε ματς έχει διαφορετική μορφή και οι αντίπαλοι έπαιξαν καλά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε ήρεμοι και να αξιολογούμε τα πράγματα θετικά. Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι προφανώς με την εμφάνισή μας, αλλά μετράει η νίκη. Επί της ουσίας πληρώνουμε το αποτέλεσμα με την Ζαλγκίρις. Αν χάναμε, αποκλειόμασταν. Αυτό που μετράει είναι μόνο η νίκη. Καμία ομάδα δεν είναι φαβορί. Αν αποβάλλουμε όλοι μας τον τίτλο του φαβορί και το άγχος που κουβαλάει μαζί του θα παίξουμε πολύ καλύτερα. Οι παίκτες έχουν περισσότερες δυνατότητες από αυτά δείχνουν.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στην απόκτηση του Τζος Πάουελ: "Εκανα την εισήγησή μου γιατί πιστεύω στον Πάουελ. Μπορεί να ταιριάξει σαν δίδυμο με όλους τους άλλους ψηλούς είτε ως «5» είτε ως «4». Πρόκειται για καλό χαρακτήρα και σε όποιες ομάδες πήγε τις βοήθησε να βελτιωθούν. Οι επιλογές δεν ήταν πολλές, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον παίκτη που πήραμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα