ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Άλλο τύχη, άλλο... μέταλλο!

"Βαγγέλης Μάντζαρης για... τρεις, βρίσκει το στόχο και ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει μια ακόμη επική ανατροπή, κατακτώντας τη σπουδαία νίκη", αυτό είναι το μόνιμο σενάριο και απλά κάθε φορά αλλάζουν οι πρωταγωνιστές και μεγαλώνει η γκάμα με την ποικιλία των "θυμάτων", που ενώ βρίσκονταν καβάλα στ' άλογο στο τέλος βλέπουν τους Πειραιώτες να τους "κλέβουν" το ροζ φύλλο...

Ο Μάντζαρης

πήρε το... βάφτισμα του πυρός σε "clutch" καταστάσεις, πέρασε τις εξετάσεις με άριστα και μπήκε ακόμα πιο βαθιά στις καρδιές των οπαδών του Ολυμπιακού, που εδώ και καιρό τον λατρεύουν για το πάθος, τη μαχητικότητα και τη... μαγκιά που βγάζει όταν βρίσκεται πάνω στο παρκέ.

Βέβαια, λίγο νωρίτερα οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης είχαν αποδείξει πως αυτή η ομάδα αρνείται να χάσει, παρά την απώλεια του μετρ των ανατροπών Κάιλ Χάινς. Η Ζιέλονα Γκόρα είχε τον πλήρη έλεγχο για 35 λεπτά, όμως οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ κατά την τελευταία διετία είχαν διαφορετική άποψη και όταν κατάλαβαν πως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Στο πλευρό τους... τάχθηκε ο ψυχωμένος Μάντζαρης, καθώς έπαιξε "σκυλίσια" άμυνα, σημείωσε 3/4 βολές και φυσικά το νικητήριο τρίποντο, που μαζί με αυτό του Βασίλη Σπανούλη στα... μούτρα του Ντραγκίσεβιτς, θα δεσπόζουν στα highlights της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως κάποιοι εξακολουθούν να μιλούν για εύνοια της τύχης, χρησιμοποιώντας και ακόμη πιο... άκομψες λέξεις. Ωστόσο, ξεχνούν κάτι. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση και οι "ερυθρόλευκοι" το έχουν κάνει πολλές φορές για να χρησιμοποιεί κάποιος τέτοιους όρους. Έχουν κερδίσει τον σεβασμό του υγιώς σκεπτόμενου μπασκετικού κοινού, κι ως εκ τούτου μόνο... κατά λάθος δεν γίνονται όλα αυτά.

Το "μέταλλο" των συγκεκριμένων παικτών είναι φοβερό και μάλιστα οι περισσότερες προσθήκες που έχουν γίνει από το... επαναστατικό καλοκαίρι του 2011 και μετά "μπολιάζονται" άμεσα και γίνονται "μάρτυρες" αυτού του μπασκετικού θαύματος.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η εικόνα που παρουσιάζει φέτος η ομάδα του Πειραιά είναι τόσο ελκυστική, καθώς υπάρχουν στιγμές που στην κυριολεξία χάνεται ο μπούσουλας, με τα "νεκρά" διαστήματα να κάνουν... πάρτι.

Το ματς με την πολωνική ομάδα ήταν ένα μεγάλο μάθημα. Η ήττα έδειχνε προδιαγεγραμμένη για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, όμως η υπερπροσπάθεια στο φινάλε έφερε την ανατροπή, θυμίζοντας εν πολλοίς τη σπουδαία εθνική μας ομάδα με το προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη και... ανατροπείς τους Θοδωρή Παπαλουκά, Δημήτρη Διαμαντίδη, Νίκο Ζήση και την υπόλοιπη "συμμορία", που για αρκετά μεγάλο διάστημα είχε σκορπίσει τον τρόμο στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός αν δεν καταφέρει από το ΤΟΠ-16 και μετά να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του και να μην παίζει διαρκώς με τη φωτιά. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνει πολλές ζημιές, την πλειονότητα των οποίων με "τυχερές" ανατροπές σαν τη χθεσινή...

Keywords
Τυχαία Θέματα