ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ | Λιμνιάτης: "Να κάνουμε ακόμα ένα μεγάλο βήμα"

Για την πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας μίλησε ο Γιώργος Λιμνιάτης, τονίζοντας πως η ομάδα έχει πίστη πως μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά.

Ο άμεσος συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τα παιδιά που αποτελούν την Εθνική: "Σίγουρα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, τα παιδιά αποδεικνύουν τόσο στους εαυτούς τους, όσο και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με το μπάσκετ ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Όσον αφορά ειδικότερα τον ψυχολογικό τομέα, γιατί

μέχρι χθες είχαν κάποιο πρόβλημα να πιστέψουν ότι είναι ικανοί για το βήμα παραπάνω, αλλά πλέον απέδειξαν ότι μπορούν, Αύριο έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο(Λιθουανία), που έχει ιστορία και σε αυτές τις κατηγορίες, ωστόσο και μόνο η πρόκριση στους ‘8’ είναι τεράστια επιτυχία από μόνη της. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω, κάνοντας την έκπληξη".

Για τις δυνατότητες των διεθνών: "Νομίζω ότι κάποια παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν στις ομάδες τους, έχοντας συνειδητοποιήσει το ρόλο τους. Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο και άλλο να… μάχεσαι σε μικρές κατηγορίες. Και εμείς προσπαθούμε να βάλουμε στο μυαλό τους ότι χρειάζεται προσπάθεια για να παίξουν σε μεγάλες ομάδες. Αν έχουν τη βοήθεια από το εκάστοτε προπονητικό τιμ ενός συλλόγου σε συνεργασία με τη δουλειά, θα μπορέσουν σιγά-σιγά να προσφέρουν περισσότερα πράγματα".

Για τον προημιτελικό κόντρα στη Λιθουανία: "Έχουμε πίστη ότι μπορούμε να πάμε στα ημιτελικά γιατί έχουμε καλή ομάδα. Αν είχαμε και τους τρεις απόντες που δεν κατάφεραν μας ενισχύσουν στην προσπάθεια μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα μιλούσαμε πιθανώς από διαφορετική οπτική γωνία. Σίγουρα έχουμε τα φόντα να τα καταφέρουμε αύριο κόντρα στους Λιθουανούς και να κάνουμε ακόμα ένα μεγάλο βήμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα