ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. | Πήρε το "θρίλερ" η Μακάμπι

Η Μακάμπι ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος καθώς επικράτησε της Ζαλγκίρις με 70-66 και με νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Καντού, θα βρεθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Η Ζαλγκίρις μπήκε με φόρα στο πρώτο δεκάλεπτο και υποχρέωσε την γηπεδούχο Μακάμπι να μείνει άποντη για περίπου τρισήμισι λεπτά, όταν και ο Ελιγιάχου έκανε το 2-8. Η Ζαλγκίρις έφτασε την διαφορά ακόμα και στους 12 πόντους (5-17) στα μισά του δεκαλέπτου, με την ομάδα του Μπλατ να μην μπορεί να αντιδράσει και την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους γηπεδούχους στο -14.

Στην

δεύτερη περίοδο το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με την Μακάμπι να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά, κάτι που κατάφερε με τρίποντο του Λανγκφορντ στο 14' με το σκορ να δείχνει 23-30. Από εκεί και έπειτα, οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και κατάφεραν ένα λεπτό πριν από το ημίχρονο να ανατρέψουν τα δεδομένα και να μειώσουν την διαφορά στους 2 πόντους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και με ένα σερί 8 πόντων έφτασαν στο 26' την διαφορά ξανά στο +10 με την Μακάμπι να μην μπορεί να την απειλήσει.

Το τελευταίο δεκάλεπτο τα δεδομένα φάνηκε να αλλάζουν, με την Μακάμπι να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 31' με τρίποντο του Σμιθ (50-49) και με τον ίδιο παίκτη να διαμορφώνει το 61-54 στο 34'. Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε "ντέρμπι" με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ. Μένοντας ψύχραιμη ως το τέλος, η Μακάμπι πήρε τελικά τη νίκη με 70-66.

Δεκάλεπτα: 11-25, 33-37, 44-49, 70-66

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα