ΛΕΑΝΗΣ | Τι τον θέλουν τον Αργύρη;

Ας τον διώξουν τώρα, πριν γίνει καμιά στραβή και κάνει κι άλλες νίκες... Ούτως ή άλλως, αν κάνει ήττες, πάλι θα λένε να φύγει. Ε, ας πρωτοτυπήσουν και ας τον διώξουν με 2 στα 2 στο Top 16. Να πάρουν τον Γιαραμπίμπι, δεν τον ξέρει κανείς αλλά είναι καλός προπονητής.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκανε το 2 στα 2. Βρίσκει συνοχή, βρίσκει τα πατήματά του. Το λέγαμε καιρό τώρα, αυτό που ψάχνει και τον ενδιαφέρει, είναι να αποκτήσει υγεία, να μην έχει

τραυματισμούς, να δουλέψει σωστά.

Η άμυνα κάνει πάντα τη διαφορά και από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίζει άμυνα, το παιχνίδι πάει στο δικό του ταμπλό. Παίζει άμυνα με στρατηγική, λεπτομέρεια, είναι διαβασμένος, αλλά έχει και ψυχή και δύναμη. Ακόμα κι αν ο αντίπαλος μπει στο γήπεδο για να δώσει ξύλο, ο Παναθηναϊκός θα δώσει περισσότερο. Το έκανε απέναντι στην Κούτσα και πήρε τη νίκη.

Μαζί με όλα τα άλλα, η εφεύρεση του Πεδουλάκη από πέρυσι με τον Γκιστ να μαρκάρει τους πιο κοντούς δημιουργούς, είναι μεγάλη υπόθεση. Σταματάει με ψηλό παίκτη τους γρήγορους περιφερειακούς και μπερδεύει κάθε αντίπαλο.

Το ότι υπάρχει ψιλοπρόβλημα στην επίθεση είναι σαφές, ειδικά όταν η άμυνα των αντιπάλων σπάει το πικ εντ ροκ. Εκεί χρειάζεται δουλειά και εναλλακτικές επιλογές, γιατί ο Διαμαντίδης δεν μπορεί εύκολα να τελειώσει με ντράιβ.

Ομως στη Βιτόρια είδαμε τον Κάρι να κάνει δεύτερο συνεχόμενο καλό ματς στην Ευρωλίγκα, έχει συνέλθει και παίρνει πάνω του την κατάσταση όταν χρειάζεται. Αποδείχθηκε υπερπολύτιμος και ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Καλύτερος και από τον Λάσμε, που έκανε δουλειά, αλλά πρέπει να είναι πιο ήρεμος. Να μην κάνει εύκολα φάουλ και να μην τσιμπάει στις προκλήσεις.

Και κάτι τελευταίο. Εχουμε πει για το DNA των μεγάλων παικτών που πρέπει να μιλήσουν όταν πρέπει. Το τρίποντο του Τσέχου από το κέντρο, αυτό το απίθανο σουτ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ίσως να ήταν καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός, όμως απαντάει αμέσως. Στην πρώτη του επίθεση. Με γκολ φάουλ, με έμμεσο τρίποντο, από τον Διαμαντίδη. Ετσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες και δεν αφήνουν τίποτα να τους πάρει από κάτω...

Keywords
Τυχαία Θέματα